Контакти

Йога пътуване в Индия, Златния триъгълник

Програма:

Ден 1
Среща на летище София, терминал 2 в 10:25 ч. Полет София-Доха-Делхи с АК "Qatar Airlines". Излита от София в 12:25ч. Каца в Доха в 18:05ч. , излита от Доха в 20:00ч. Каца в Делхи в 02:05ч. на 18.03.

Ден 2
ДЕЛХИ
Посрещане на летището в Делхи от представители на фирмата партньор в Индия. Трансфер до хотела. Време за почивка.
Полудневен тур на стария Делхи. Разходка в  Стария град на Делхи - посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, посещение на Червената крепост, Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън).  Настаняване в хотел 4* / 5* .Вечеря. Нощувка.

Ден 3
ДЕЛХИ (240 км, ~ 5 часа)
Закуска в хотела. Обиколка в новата част на града – Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част.  Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние.  
В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век.  Разходката из имперски Делхи включва посещение на Кутаб Минар - най-високата каменна кула в Индия (минаре с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част). , вратата на Индия, Парламента , Кутаб Минар ,  храма на Лотуса , Гробницата на Хамаюн. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка .

Ден 4
ДЕЛХИ - АГРА (240 км, ~ 5 часа) 
Време е за вашата първа йога практика. Започвате с 20 минутна беседа с Вашия инструктор, и след това  60 минутна практика.
Закуска в хотела. Трансфер до Агра. Настаняване в хотела. Вечеря.

Ден 5
АГРА – БХАРАТПУР (207 км, ~ 4 часа)
Йога практика с Вашия инструктор – 60 мин.
Закуска в хотела.  Следва посещение на световно известния мавзолей Тадж Махал. Легендарният паметник на архитектурата е бил построен от император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. Строителството му е продължило 22 години, като в изграждането му са участвали 22 000 човека, белият мрамор е бил добиван на 320 км от Агра и пренасян до мястото от 1000 слона.  В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. Тадж Махал е един от от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов.  Връщане в хотела за закуска. Следва сити тур на Агра с посещение на Крепостта Агра – отличен пример за архитектурата на моголите и най-важното укрепление на територията на Индия. В следобедните часове -  посещение на гробницата Итимад Уд Даулах – известна още като “малкия” Тадж Махал. 
Следва отпътуване за Бхаратпур. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 

Ден 6
БХАРАТПУР – ФАТЕХПУР СИКРИ - ДЖАЙПУР
Йога практика с Вашия инструктор – 60 мин. Закуска. Отпътуване за Джайпур.По пътя посещение на Фахтепур Сикри – старата столица на династията Мугъл , построена през 1569 г от Император Акбар. Интересното е , че градът е бил изоставен 15 години по-късно , поради проблеми с водоснабдяването. Късно следобяд – посещение на резервата Кеоладео – един от най-големите резервати в Света за развъждане на различни видове птици. В парка живеят над 370 различни видове птици.  Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7
ДЖАЙПУР
Йога практика с Вашия инструктор – 60 мин.Закуска. Трансфер до Джайпур.  Целодневен сити тур на Джайпур – известен като “розовия град”.  Започваме с Градския Дворец. Дворецът заема обширна територия и представлява изящен комплекс от вътрешни дворове, градини и сгради, декоративно изкуство и резбовани врати. Следва посещение на обсерваторията Джантар Мантар, построена от Раджа Джай Сингх през 1726 г. Тази обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса и уникален пример за изключителна точност, тъй като всяка сграда има свое специално предназначение – да се определи разположението на звездите, височините или изчисляване на затъмнения.  Продължаваме с посещение на  невероятния Амбър Форт.Крепостта е укрепена с назъбени стени и е с изглед към езерото Моат. Езда на слонове (алтернатива с джипове) до върха на крепостта. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените.
Най-завладяваща е огледалната зала, където светлината от една лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По маршрута на Амбър ще видите и построения през 1799 г. дворец Хава Махал (Дворецът на ветровете) - една от основните забележителности на Джайпур. Впечатляваща 5-етажна сграда с пирамидовидна форма и сложна фасада, изградена изцяло от розови пясъчникови скали, зад която придворните дами са наблюдавали градския живот по улиците.
В следобедните часове – посещение на един от най-известните местни пазари – Джохари Базар. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8
ДЖАЙПУР – ДЕЛХИ: (265км, ~ 6-7 часа)
Йога практика с Вашия инструктор – 60 мин.
Рано сутринта - напускане на хотела. Отпътуване за Делхи. По – пътя посещение на Абханери : малко селище в Северен Раджастан . Абханери е известен още като града на светлината. Една от основните атракции тук е храмът Харшат Мата – архитектурнен шедьовър от X-ти век.
Пристигане в Делхи. Настаняване в хотел 4*/5*. Специална Вечеря с Вашия йога инструстор. Дискутиране на преживяното и прегръдки за сбогуване. Нощувка.

Ден 9
Трансфер до летището в Делхи за полет Делхи - Доха - София с АК "QATAR AIRLINES".  Излита за Доха в 10:00 ч. Каца в Доха в 11:55 ч. ,  излита за София в 15:50 ч. Каца на терминал 2 в 21:00 ч.

 

* Среща на летище София, 2 часа преди полета

дата

полет

летище

излита

каца

летище

17-03-2022

QR0228

София Терминал 1

12.25

18.05

Доха

17-03-2022

QR0578

Доха

20:00

02:05

Делхи + 1 ден

25-03-2022

QR0571

Делхи

03.40

05:45

Доха

25-03-2022

QR0225

Доха

07:10

11:25

София

Хотели по програмата:

Джайпур – Hotel Golden Tulip / Hotel Park Prime / Hotel Mansingh Palace или подобен

Агра – Marina Hotel / Howard Park / Hotel Mansingh Palace / Hotel Ramada  или подобен

Делхи – Nidra Hotel / Country Inn / Radisson Blu или подобен

 

Забележка:

Хотелите подлежат на препотвърждение. При промяна на имената, посочената категория и клас се запазва.
Възможна е незначителна промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.

Допълнителна информация:

Необходими документи за издаване на индийска виза:

 1. международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне
 2. 2 празни страници за поставяне на визата
 3. 2 актуални снимки паспортен формат
 4. собственоръчно попълнен и подписан формуляр за виза, изтеглен от сайта на посолството на Индия http://www.indembsofia.org/shtml/bg/konsler.shtml. Попълва се с печатни главни букви на латиница

Цени:

Възрастен в двойна стая

Трети възрастен

Единична стая

Дете /2-5,99/ с 2’ма възрастни

Дете /6-13,99/ с 2’ма възрастни

995 € /1950 лв.

940 € / 1842 лв.

1239 € / 2429 лв

890 € /1744 лв.

940 € / 1842 лв.

 

Цената включва:

 • самолетен билет София-Доха-Делхи-София с AK "Qatar Airways'
 • традиционно посрещане на летището в Дeлхи и всички трансфери
 • 6 нощувки със закуска и вечеря в хотели 4*/ 5* по програмата
 • всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
 • вода по време на преходите между градовете
 • екскурзовод на руски език за разглеждане на забележителностите в Делхи, Агра и Джайпур
 • езда на слонове за изкачване до Амбър Форт в Джайпур
 • входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
 • водач по време на пътуването
 • медицинска застраховка с асистанс покритие 10000 евро (за лица над 70 години има доплащане)

Цената не включва:

 • индийска туристическа виза – 100 лева
 • разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
 • бакшиши /задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьори/– 10 USD

Начин на плащане:

 • депозит – 50% от пакетната цена
 • доплащане – до 14 раб. дни преди отпътуване
 • минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 25
 • няма задължителни допълнителни санитарни и медицински изисквания за пътуване в Индия
 • PCR тестове ако са изискуеми - нашите клиенти ползват преференциална цена от 70,00лв на човек в мед. център Св. Пантелеймон с предварително записване

GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече
WonderTravel BGWEB 2021 logo
Гласувай за нас

Тази година, Уондър Травел участва за Сайт на годината 2021. Гласувай за нас в категория "Продуктов сайт".

Гласувай