Контакти

Йога пътуване в Индия, Златния триъгълник

Програма:

Ден 1
Среща на летище София, терминал 2 в 10:25 ч. Полет София-Доха-Делхи с АК "Qatar Airlines". Излита от София в 12:25ч. Каца в Доха в 18:05ч. , излита от Доха в 20:00ч. Каца в Делхи в 02:05ч. на 18.03.

Ден 2
ДЕЛХИ
Посрещане на летището в Делхи от представители на фирмата партньор в Индия. Трансфер до хотела. Време за почивка.
Полудневен тур на стария Делхи. Разходка в  Стария град на Делхи - посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, посещение на Червената крепост, Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън).  Настаняване в хотел 4* / 5* .Вечеря. Нощувка.

Ден 3
ДЕЛХИ (240 км, ~ 5 часа)
Закуска в хотела. Обиколка в новата част на града – Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част.  Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние.  
В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век.  Разходката из имперски Делхи включва посещение на Кутаб Минар - най-високата каменна кула в Индия (минаре с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част). , вратата на Индия, Парламента , Кутаб Минар ,  храма на Лотуса , Гробницата на Хамаюн. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка .

Ден 4
ДЕЛХИ - АГРА (240 км, ~ 5 часа) 
Време е за вашата първа йога практика. Започвате с 20 минутна беседа с Вашия инструктор, и след това  60 минутна практика.
Закуска в хотела. Трансфер до Агра. Настаняване в хотела. Вечеря.

Ден 5
АГРА – БХАРАТПУР (207 км, ~ 4 часа)
Йога практика с Вашия инструктор – 60 мин.
Закуска в хотела.  Следва посещение на световно известния мавзолей Тадж Махал. Легендарният паметник на архитектурата е бил построен от император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. Строителството му е продължило 22 години, като в изграждането му са участвали 22 000 човека, белият мрамор е бил добиван на 320 км от Агра и пренасян до мястото от 1000 слона.  В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. Тадж Махал е един от от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов.  Връщане в хотела за закуска. Следва сити тур на Агра с посещение на Крепостта Агра – отличен пример за архитектурата на моголите и най-важното укрепление на територията на Индия. В следобедните часове -  посещение на гробницата Итимад Уд Даулах – известна още като “малкия” Тадж Махал. 
Следва отпътуване за Бхаратпур. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 

Ден 6
БХАРАТПУР – ФАТЕХПУР СИКРИ - ДЖАЙПУР
Йога практика с Вашия инструктор – 60 мин. Закуска. Отпътуване за Джайпур.По пътя посещение на Фахтепур Сикри – старата столица на династията Мугъл , построена през 1569 г от Император Акбар. Интересното е , че градът е бил изоставен 15 години по-късно , поради проблеми с водоснабдяването. Късно следобяд – посещение на резервата Кеоладео – един от най-големите резервати в Света за развъждане на различни видове птици. В парка живеят над 370 различни видове птици.  Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7
ДЖАЙПУР
Йога практика с Вашия инструктор – 60 мин.Закуска. Трансфер до Джайпур.  Целодневен сити тур на Джайпур – известен като “розовия град”.  Започваме с Градския Дворец. Дворецът заема обширна територия и представлява изящен комплекс от вътрешни дворове, градини и сгради, декоративно изкуство и резбовани врати. Следва посещение на обсерваторията Джантар Мантар, построена от Раджа Джай Сингх през 1726 г. Тази обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса и уникален пример за изключителна точност, тъй като всяка сграда има свое специално предназначение – да се определи разположението на звездите, височините или изчисляване на затъмнения.  Продължаваме с посещение на  невероятния Амбър Форт.Крепостта е укрепена с назъбени стени и е с изглед към езерото Моат. Езда на слонове (алтернатива с джипове) до върха на крепостта. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените.
Най-завладяваща е огледалната зала, където светлината от една лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По маршрута на Амбър ще видите и построения през 1799 г. дворец Хава Махал (Дворецът на ветровете) - една от основните забележителности на Джайпур. Впечатляваща 5-етажна сграда с пирамидовидна форма и сложна фасада, изградена изцяло от розови пясъчникови скали, зад която придворните дами са наблюдавали градския живот по улиците.
В следобедните часове – посещение на един от най-известните местни пазари – Джохари Базар. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8
ДЖАЙПУР – ДЕЛХИ: (265км, ~ 6-7 часа)
Йога практика с Вашия инструктор – 60 мин.
Рано сутринта - напускане на хотела. Отпътуване за Делхи. По – пътя посещение на Абханери : малко селище в Северен Раджастан . Абханери е известен още като града на светлината. Една от основните атракции тук е храмът Харшат Мата – архитектурнен шедьовър от X-ти век.
Пристигане в Делхи. Настаняване в хотел 4*/5*. Специална Вечеря с Вашия йога инструстор. Дискутиране на преживяното и прегръдки за сбогуване. Нощувка.

Ден 9
Трансфер до летището в Делхи за полет Делхи - Доха - София с АК "QATAR AIRLINES".  Излита за Доха в 10:00 ч. Каца в Доха в 11:55 ч. ,  излита за София в 15:50 ч. Каца на терминал 2 в 21:00 ч.

 

* Среща на летище София, 2 часа преди полета

дата

полет

летище

излита

каца

летище

17-03-2022

QR0228

София Терминал 1

12.25

18.05

Доха

17-03-2022

QR0578

Доха

20:00

02:05

Делхи + 1 ден

25-03-2022

QR0571

Делхи

03.40

05:45

Доха

25-03-2022

QR0225

Доха

07:10

11:25

София

Хотели по програмата:

Джайпур – Hotel Golden Tulip / Hotel Park Prime / Hotel Mansingh Palace или подобен

Агра – Marina Hotel / Howard Park / Hotel Mansingh Palace / Hotel Ramada  или подобен

Делхи – Nidra Hotel / Country Inn / Radisson Blu или подобен

 

Забележка:

Хотелите подлежат на препотвърждение. При промяна на имената, посочената категория и клас се запазва.
Възможна е незначителна промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.

Допълнителна информация:

Необходими документи за издаване на индийска виза:

 1. международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне
 2. 2 празни страници за поставяне на визата
 3. 2 актуални снимки паспортен формат
 4. собственоръчно попълнен и подписан формуляр за виза, изтеглен от сайта на посолството на Индия http://www.indembsofia.org/shtml/bg/konsler.shtml. Попълва се с печатни главни букви на латиница

Цени:

Възрастен в двойна стая

Трети възрастен

Единична стая

Дете /2-5,99/ с 2’ма възрастни

Дете /6-13,99/ с 2’ма възрастни

995 € /1950 лв.

940 € / 1842 лв.

1239 € / 2429 лв

890 € /1744 лв.

940 € / 1842 лв.

 

Цената включва:

 • самолетен билет София-Доха-Делхи-София с AK "Qatar Airways'
 • традиционно посрещане на летището в Дeлхи и всички трансфери
 • 6 нощувки със закуска и вечеря в хотели 4*/ 5* по програмата
 • всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
 • вода по време на преходите между градовете
 • екскурзовод на руски език за разглеждане на забележителностите в Делхи, Агра и Джайпур
 • езда на слонове за изкачване до Амбър Форт в Джайпур
 • входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
 • водач по време на пътуването
 • медицинска застраховка с асистанс покритие 10000 евро (за лица над 70 години има доплащане)

Цената не включва:

 • индийска туристическа виза – 100 лева
 • разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
 • бакшиши /задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьори/– 10 USD

Начин на плащане:

 • депозит – 50% от пакетната цена
 • доплащане – до 14 раб. дни преди отпътуване
 • минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 25
 • няма задължителни допълнителни санитарни и медицински изисквания за пътуване в Индия
 • PCR тестове ако са изискуеми - нашите клиенти ползват преференциална цена от 70,00лв на човек в мед. център Св. Пантелеймон с предварително записване

GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече