Контакти

Луксозно сафари в Африка

Програма:

Ден 1/ 12.10.2021/ София - Найроби

Среща на летище София в 5.00 ч. Отпътуване от София за Найроби с “Lufthansa” полет в 6.50 ч. Пристигане в Найроби в 20.10ч. Нощувка

 

Ден 2 /13.10.2021 / Найроби – Масай Мара

Закуска. Отпътуваме към Масай Мара, пристигаме на обяд, настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка. Следва сафари в магнетичното Maсай Мара:  площ от 1510 кв.км. и е земя на спиращи дъха гледки, богата дива природа и безкрайни равнини. Резерватът предлага много атракции, тъй като е целогодишен дом на на дивеч. Масай Мара е рай за фотографи с изобилие от слонове, биволи, жирафи, лъвове и гепарди, често се срещат леопарди, а в река Мара и големи стада от хипопотами и огромни крокодили. Паркът се обитава и от над 450 вида птици. През октомври можем да наблюдаваме годишната миграция на антилопа Гну, които се движат обратно към Национален парк Серенгети. Oбратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 3 /14.10.2021/ Национален резерват Масай Мара

Тази сутрин ще се събудите за прекрасен африкански изгрев. Ранните утрини и вечери са най-доброто време за гледане на големите ловни котки - лъва, гепарда и леопарда. По това време може да се наблюдава и най-уникалния изгрев. Следва полет с  с балон (по желание, срещу допълнително заплащане: 500,00 USD възрастен/дете) и да видите прекрасния изгрев над резервата.

Закуска. Фото-сафари и незабравими срещи с представителите на “Голямата петорка” - слон, африкански бивол, носорог, лъв и леопард, а също и стада от гну, зебри, антилопи и др. Вълнуваща гледка и неизменна част от пейзажа са леопардите, излегнали се в короните на дърветата. Връщане в лагера за обяд. Следобедно фото сафари.  Вечеря. Нощувка .

 

Ден 4 /15.10.2021/ Граница Исибания - Национален парк Серенгети

Закуска. Отпътуване за Исибания. Днес ще се придвижим от Масай Мара към Серенгетим любувайки се на невероятната африканска природа. Ще имаме пикник обяд по пътя на специално подбрано място с великолепна гледка. Националният парк Серенгети, несъмнено е най-известното светилище на дивата природа в света, несравним със своята естествена красота и научна стойност, той има най-голямата концентрация на дивеч в Африка. Паркът обхваща 14 763 кв.км. и е известен с годишната си миграция на антилопа гну, когато около 8 милиона копита пресичат откритите равнини, тъй като над 1 500 000 гну , 200 000 зебра и 300 000  газели Томсън се  присъединяват към прехода за прясна паша. Хищниците следят миграцията и наблюденията на лова на големите котки е особено вълнуващо. Петниста хиена, златистия и черногръб чакал никога не са далеч от този спектакъл. Настаняване в Acacia Seronera Luxury Camp. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 5 /16.10.2021/ Национален парк Серенгети

Закуска. Днешният ден е посветен на целодневно сафари по равнините на Серенгети - дом на неуловими лъвове, леопарди, слонове, гепарди, биволи, зебри, гну, диви кучета, газели. жирафи и крокодили. Ще се наслаждаваме на невероятната и неповторима дива природа на Серенгети. Ще станем свидетели на грандиозен спектакъл и зашеметяващи гледки. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 6 /17.10.2021/ Серенгети – Национален парк Нгоронгоро

Закуска. Стартираме със  сафари  в Серенгети, а в късния следобед нашето пътешествие продължава към следващото чудо на природата  Кратерът Нгоронгоро. Често този резерват е наричан „Ноевият ковчег” – легендата разказва, че Бог решил в рая да има място и за дивите животни и създал Нгоронгоро. Пикник обяд по пътя. Настаняване. Време за почивка. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 7 /18.10.2021/ Национален парк Нгоронгоро

Днес ще започнем деня много рано за целодневно сафари. Ще се спуснем в дъното на кратера за една невероятна сутрин наслаждавайки се на дивата природа на едно от най-зашеметяващите места на Земята. Кратерът Нгоронгоро се обитава от почти всички видове диви животни, обитаващи Източна Африка. Това е едно от малкото места на целия континент, където можете да видите черен носорог. Концентрацията на африкански диви животни, е една от най-голямите на континента. Кратерът има река, няколко блата, езеро с голяма концентрация на фламинго, гора и открити равнини. Кратерът Нгоронгоро е наистина чудо на природния свят. Ще има време и за обяд - пикник край красиво езеро. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 8 /19.10.2021/ Национален парк Нгоронгоро - Амбосели Кения

Закуска. Потегляме към вторият по популярност национален парк в Кения след националния резерват Masai Mara, Amboseli  Амбосели принадлежи към елита на националните паркове в Кения и е лесно да се разбере защо. Неговата атракция е гледката на стотици слонове с големи бивни, разположени на фона на най-добрите гледки на Африка към планината Килиманджаро (5895м).  Освен гарантирани наблюдения на слонове, ще видите и антилопи гну и зебри и ще имате реален шанс да забележите лъвове, гепарди и хиени. Паркът е дом и на над 370 вида птици. Пристигане в парка следобед за нашето поредно вълнуващо сафари. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 9 /20.10.2021/ Амбосели

Закуска. Целодневно разглеждане на резервата. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 10 21.10.2021 Амбосели – Найроби

Закуска. Свободно време. Късно освобождаване на стаите. Трансферотегляме към летище Найроби за обратен полет до София през Франкфурт.

 

Ден 11 /22.10.2021/ Франкфурт - София

Кацане на летище София в 15.55 ч.

Хотели по програмата:

Maasai Mara Tented camps

Serengeti Acacia camp

ACACIA FARM LODGE

Допълнителна информация:

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ

полет

летище

излита

каца

летище

LH1429

София Терминал 1

06.50

08.15

 Франкфурт

LH590

Франкфурт

11.10

20.10

 Найроби

LH591

Найроби

22.25

05.40

Франкфурт + 1

LH1430

Франкфурт

12.45

15.55

София

 

Цени:

Възрастен в двойна стая

Трети възрастен

Единична стая

Дете / 2 – 11.г / с 2-ма възрастни

3699,00 €

3699,00 €

4500,00 €

3499,00 €

 

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Найроби – София
 • 9-дневна сафари програма в парковете Масай Мара, Серенгети, Нгоронгоро и Амбосели  
 • транспорт с джипове по време на пътуването в резерватите
 • входни такси за националните паркове Масай Мара, Серенгети, Нгоронгоро и Амбосели
 • 1 нощувка  в Найроби (закуска)
 • 2 нощувки  в Национален парк Масай Мара (закуска ,обяд, вечеря)  
 • 2 нощувки в Национален парк Серенгети (закуска, обяд, вечеря)
 • 2 нощувки в Национален парк Нгоронгоро (закуска, обяд, вечеря)
 • httpswwwkaratuacacialodgecom
 • 2 нощувки в Национален парк Амбосели (закуска ,обяд, вечеря)
 • Неограничена бутилирана минерална вода по време на сафарито
 • Неограничени безалкохолни напитки по време на сафарито
 • Неограничен чай и кафе по време на сафарито
 • Частен професионален англоезичен гид
 • Представител на туроператора с български език за целия престой
 • Всички трансфери до и от летище
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с Евроинс

 

Цената не включва:

 • Задължителен минимален бакшиш за екскурзовод/шофьорите на джипове 10 долара на ден на човек
 • виза за Танзания – 50 долара (издава се предварително от България);
 • виза за Кения – 50 долара (издава се предварително от България);
 • Разходи от личен характер;
 • Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
 • Полет с балон над Масай Мара 500 $
 • Посещение на Масайско село 35 $
GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече