Контакти

Индия и Непал

Програма:

1 ден: СОФИЯ-ДОХА
Сборен пункт летище София в 11:55 ч. В 13:55 с полет на АК “Qatar Airways” се отправяте към Делхи.

2 ден: ДОХА -ДЕЛХИ
Кацане на летището в Делхи в 08:55ч. Индийско посрещане и трансфер до хотела. Свободно . Hощувка.

3 ден: ДЕЛХИ
Закуска. Сутрешен тур с посещение на Джама Масджит, Червения форт и Петъчната джамия. В следобедните часове посещение на Кютуб Минар, Стария и Новия Делхи, Вратата на Индия, Президентския дворец, Домът на Парламента, невероятният дворец на богиня Лакшими Нарайан, Търговския център. Свободна вечер в Делхи. Вечеря. Нощувка.

4 ден: ДЕЛХИ-ДЖАЙПУР
Закуска. Отпътуване за Джайпур – столицата на щата Раджастан. Джайпур е най-розовия град в света. Хиляди сгради построени върху няколкото квадратни мили в централната градска част са само в един цвят – розов. С настъпването на вечерта “Розовия град” се превръща в източна приказка. Цветя, звуци и миризми.... Ако Индия е най-пъстрата страна, то Джайпур е най-пъстрия град в нея. Свободна вечер в Джайпур. Вечеря. Нощувка

5 ден: ДЖАЙПУР
Закуска. Туристическа обиколка. Посещение на форт Амбер, Шииш Махал или Залата на победата блестяща от огледала, Крепостта от Кехлибар, Градският дворец на Махараджата, Обсерваторията, градините на Рам Нивас. Обиколно пътуване около Хава Махал, покрай розовата резиденция и бизнес сгради. Вечеря. Нощувка.

6 ден: ДЖАЙПУР - АГРА
Закуска. Отпътуване за Агра. По пътя- посещение на мъртвия град Фатехпур Сикри- бивша столица на император Акбар Велики. Също посещение на Джама Масжит, Гробницата на Салим Чисти, Панч Махал.
Настаняване в хотел на Агра. Свободна вечер. Вечеря. Нощувка.

7 ден: АГРА-ТАДЖ МАХАЛ
Закуска. Сутринта посещение на Тадж Махал - грандиозен паметник на любовта, построен от огхул Шахдехан през 1630 г. в чест на неговата кралица. След обяд – Форд Агра, Перлената Джамия, гроба на Итмад-уд-Даулах. Свободна вечер.Вечеря. Нощувка.

8 ден: ДЖАНСИ-ОРЧА-КАДЖУРАХО
Закуска. Отпътуване за Джанси с BHOPAL SHATABDI в 08:12 ч. Пристигане в Джанси в 10:39. Продължаване с бус климатик до Орча – туристическа обиколка. Продължаваме за Каджурахо.Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Каджурахо.

9 ден: КАДЖУРАХО- ВАРАНАСИ
Закуска.Посещение на фамозните Каджухарийски храмове. Ще посетите: Храма Чаусет Йоги, Храма Махадев, Читрагупта или Храма Барати, Храмът Вишванат, Храма Нанди, Храма Лакшмана, Храма Виша или Шива. Посещение на източната група от храмове – храма Парасванат, храма посветен на Вишну, също и храмовете на Брахма, Ямуна и Адинат.
В 14:00 ч трансфер до летището за полет до Варанаси . Кацане във Варанаси и трансфер до хотела. Нощувка.

10 ден: ВАРАНАСИ
Закуска. Сутринта разходка по река Ганг с посещение на двете места за кремация Маникарника и Харишчандра, където горят денонощно погребални факли. Всеки набожен хидуист вярва, че да умреш в Каши и бъдеш изгорен на бреговете на свещенната Ганг ще получиш освобождение от цикъла раждане-смърт.
След това посещение на храма Бхрат Мата с инкрустираната в мрамора карта на Индия, Храмът на Дурга, Тулси Манас Мандир, Хиндуиския Университет и др.
На обяд трансфер до летището за полет до Катманду в 12:20ч. Кацане в Непал в 13:20 ч. Помощ при преминаване през митницата. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

11 ден: КАТМАНДУ
Закуска. Сутринта туристическа обиколка на града с посещение на площад Дърбър, Хануман Дхока, Площада пред резиденцията, Храмовете Махадев и Парвати и др. храмове. Посещение и една от най-старата /2000 г./ ступа в Света. Swayambhunath
След обяд екскурзия до Патан. Посещение на площад Дурбар, Златната врата, Храма на богинята Талежу, Статуята на Йогендра Малла, еротичните дърворезби на храма Пашупатинат.
Свободно време и нощувка.

12 ден: КАТМАНДУ
Закуска. Сутринта екскурзия до Дуликел в подножието на Хималайте от където се откриват зашеметяващи гладки към Чо Ю и Западните Хималай. Ако ви привличат емоциите и имате нужда да провокирате адреналина си, можете да наемете хеликоптер / на собствени разноски около 120 щ.д./ и да хвърлите един орлов поглед отгоре с надеждата да зърнете митичната Шамбала.
По късно посещение на градчето Батгаон и туристическа обиколка. Тук ще видите и най-старата ступа в Света /на около 2500 г./
Свободна вечер. Нощувка.

13 ден КАТМАНДУ – ДОХА - СОФИЯ
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време в Катманду и трансфер до летището за полет до София.

 

Среща на летище София, 2 часа преди полета

дата

полет

летище

излита

каца

летище

29-10-2021

QR0068

София Терминал 1

13.55

23.50

Доха

30-10-2021

QR0570

Доха

02:10

08:45

Делхи

10-11-2021

QR0653

Катманду

11.25

14:35

Доха

10-11-2021

QR0225

Доха

17:00

21:15

София

Хотели по програмата:

The Hans 4*

Mansingh Palace Agra 4*

Mansingh Palace Jaipur 4*

Clarks 5*

The HHI 5*

Grand Hotel Kathmandu 4*

Допълнителна информация:

Запазваме си правото на промяна на авиокомпанията при нужда.
Туристи избрали опцията полет над Хималаите резервират заедно с пакета.
Екскурзията с водач и преводач от агенцията се осъществява при мин. 15 туристи.
В зависимост от наличието на самолетни билети за вътрешните полети програмата може да се осъществи в обратния ред – Непал - Индия.

Цени:

Дата Възрастен в двойна стая Възрастен на допълнително легло Единична стая Двама възрастни и дете (2-11.99) на допълнително легло
29.10.2021 г. 2299 € 2099 € 2799 € 1999 €


В цената е включено:

 • самолетен билет София/Доха/Делхи/Катманду/София
 • всички трансфери летище-хотел-летище в Индия и Непал
 • 11 нощувки съc закуски и вечери в описаните хотели
 • Полети на индийските авиолинии: Каджурахо-Варанаси – икономичен клас, с вкл. лет.такси ; Варанаси-Катманду-икономичен клас, с вкл. лет.такски ; Катманду – Делхи- икономичен клас с вкл. лет.такси
 • Билет за експреса – Агра-Джанси – икономичен клас
 • Всички входове на посещаваните обекти по програмата в Индия и Непал
 • Водач от фирмата
 • Екскурзовод на английски с преводач на български
 • Туристически бус с климатик
 • медицинска застраховка с асистънс и покритие 10,000 евро


В цената не е включено:

 • Индийска виза – 190 лв
 • Минерална вода и напитки
 • Бакшиши – около 45 -50 $
 • Лични разходи, такси за фотоапарати
 • 25USD за непалска виза – издава се на летището. Носете 2 снимки.
 • PCR тестове ако са изискуеми - нашите клиенти ползват преференциална цена от 70,00лв на човек в мед. център Св. Пантелеймон с предварително записване

GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече
WonderTravel BGWEB 2021 logo
Гласувай за нас

Тази година, Уондър Травел участва за Сайт на годината 2021. Гласувай за нас в категория "Продуктов сайт".

Гласувай