Контакти

Екскурзия в Мексико

Програма:

ДЕН 1: София - Мексико Сити
Среща на летище София за полет до Мексико Сити. Пристигане в Мексико сити. Трансфер и настаняване в хотела. Възможност за вечерна разходка в града. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 2: Мексико сити – целодневна обиколка на града

Днес ще се потопим изцяло в атмосферата на града. Мексико сити е известен като град на дворците поради големия брой величествени сгради, повечето от които са събрани в центъра на града. Centro Historico (исторически център) е един от най-големите в света и отлично място за начало на нашето разглеждане на забележителности. Атракциите, които градът предлага са невероятни. В Мексико сити има много паркове, площади, барове и ресторанти, в които да се отпуснете между атракциите и да се насладите на страхотната атмосфера. Ще видим La Catedral, най-голямaта и най–старaта в Америка. Президентския дворец, в който са стенописите на Диего Ривера, ще посетим и музея на Фрида Кало. Вечеря и нощувка.

 

Ден 3 – Мексико Сити – Теотиуакан

Днес ще посетим Теотиуакан, намиращ се на 50км от Мексико сити, това е едни от най-значимите археологически комплекси на Мексико. Теотиуакан е мистериозен, древен град, създаден един век преди Новата Ера. Сегашното му име означава “Мястото на боговете”. Тук ще научим за неговата история през вековете и всичко това ще ни отведе в друго измерение. Ще посетим пирамидите на Луната и Слънцето, Храма на пернатата змия (Quetzalcóatl), Храма на пернатите охлюви и Двореца на ягуарите. Следва обяд на подбрано място специално за вас. След това продължаваме към Националния музей на антропологията, в който се помещава най-голямата колекция от традиционно мексиканско изкуство в света. Вечеря и нощувка.


ДЕН 4: Мексико Сити - Толатонго  Las Grutas Tolentоngo

Днес ще бъдете хипнотизирани от това вълшебно място! Разположен в живописен каньон Tolantongo e колекция от природни басейни пълни с топла, естествено минерална вода, която се нагрява от околните вулканични планини. Ще влезем в пещери и тунели, които да разгледате, а за доза приключение и ще плуваме в река с минерални води! Тук ще се насладите на един от скритите скъпоценни камъни в Мексико! Вечеря и нощувка.

 

Ден 5 Толатонго - Каретаро

Днес ще разгледаме живописния исторически център на Сантяго де Керетаро, най-често наричан просто Каретаро. Градът и неговият исторически център, обявен за обект на ЮНЕСКО през 1996 г. е изпълнен с красиви исторически сгради от 17-ти и 18-ти век. Ще се потопим изцяло в колониалната и спокойна атмосфера на града. Градът е един голям музей, които ще ни пренесе в друго измерение! Ще опитаме от вкусните мексикански гозби. Каретеро предлага много по отношение на културата, храната, пазаруването, историята. Една от най-впечатляващите забележителности в Керетаро е зашеметяващият аквадукт на града със 75 арки, построен в началото на 1700-та година. Аквадуктът се издига на 23м над нивото на улицата и е построен, за да доставя питейна вода в града от регионални извори, до 1970 г.  Днес аквадуктът все още доставя вода до фонтаните, разположени в историческия център на Керетаро. Свободно време за разходки и вечеря. Нощувка.

   

Ден 6  Каретаро - Сан Мигел АлендеГуанахунато

Днес е вълнуващ ден! След закуска потегляме за Сан Мигел де Алиенде. Този малък град, благодарение отчасти на колониалната си испанска архитектура, е обект на ЮНЕСКО. Градът на фестивалите, гастрономията, мариачите и сватбите. Ще се разходите из причудливите калдъръмени улички и ще се насладите на невероятна храна! Тук ще намерите отбрани сортове вина от Valja de Guadalupe и най-високо качество текила. Сан Мигел е популярно място за сватби и семейни събирания. Следобяд продължаваме към Долорес Хидалго за да опитаме най-невероятните сладоледи. Наистина би било жалко да дойдете в града и да си тръгнете без да опитате сладоледите с вкус и аромат на сирене, кактус, различни сортове бира, авокадо или текила. Ще се разходим из града, отново обект на ЮНЕСКО. В късния следобед потегляме за Гуанхуато. Вечеря и нощувка. В очакване на следващия вълнуващ всички сетива ден!

 

Ден 7  Гуанахунато – най-красивият град в Мексико

Днес нашето пътешествие продължава с разглеждане на един от най- красивите и атрактивни градове в Мексико - обект на ЮНЕСКО. Очарователен град от колониалната епоха, разположен в долина, заобиколена от планината Сиера де Гуанахуато. Самият град датира от 16 век, като град за добив на сребро и поради това е пълен с история, култура, изкуство и религиозни обекти. Гуанахуато също е дом на мексиканското движение за независимост и мястото на първата голяма победа над испанците през 1810 г.Той впечатлява със своите цветни сгради, осеяни с дървета улици, прекрасни площади, художествени галерии и невероятни гледки към планината. В града има множество барове и ресторанти и отново ароматна и вкусна кухня. Оживен е вечер с мариачи банди и улични изпълнители, и изобилства от вкусна улична храна. Тук ще видим Templo de la Compañía - считан за един от най -добрите примери за барок в Латинска Америка; базиликата на Дева Мария в Гуанахуато, църквата Сан Роке, статуя на героя за независимост Ел Пипила (Хуан Хосе Мартинес) музея на Дон Кихот. Casa Diego Rivera – и някои от ранните му творби, Музея на мумиите – по желание. Вечеря и нощувка.

 

Ден 8 - Гуанахунато - Сан Луис Потоси - Гуидат Валес

Днес продължаваме към Сан Луис Потоси - някога център за добив на злато и сребро. Колониални сгради, исторически забележителности и съвременни музеи се редят по улиците на стария град, а планините изобилстват от живописни реки, пещери и водопади. Днес вие ще имате удоволствието да плувате и да се наслаждавате на тяхното великолепие. Тук природата, културата, традициите и ароматната храна са вплетени в едно. Настаняване в Гуидат Валес. Ще имате време да се насладите на вкусни ястия и да се разходите със свое собствено темпо из града. Вечеря и нощувка.

 

Ден 9  Гуидат Валесден на водопадите

Днес маршрутът ще ни отведе за поредната порция красота. Ще видим спиращи дъха гледки, природата тук изобилства от реки, езера и водопади с естествена минерална вода. Денят е предвиден за плаж, плуване и шнорхелинг. Ще посетим водопада Тамул, който се издига на около 100м над красива река. Това е един от най-впечатляващите водопади в Мексико. Известен с тюркоазната си вода, Каскада де Тамул е резултат от сливането на две реки -  Галинас и Санта Мария, които създават водопад с ширина 300м. Ще се качим в традиционни канута (панго) и заедно с водачите ще гребем нагоре по течението около 40 минути, това е най добрия начин да видим водопада. Гледката наагоре по реката към водопада е невероятна! Има миниводопади, буйни мъхове, дървета и великолепна синя вода. Този водопад е наистина нещо специално! След като се насладим на водопада Тамул, ще отидем до малка пещера по протежение на реката, наречена Куева дел Агуа. Плуването в пещерата е разрешено, за тези от вас, които искат. Следва вкусен традиционен обяд, включен в цената. Продължаваме към следващите водни каскади. Ще слезем надолу, вероятно около 300 стъпала, за да стигнетм до естествения басейн и водопадите. Басейнът е голям, кръгъл и почти 18 метра дълбок. Стените са покрити с растителност, а водата е наситено синя. Можете да скочите от водопада в естествения дълбок басейн или просто да поплувате. Усещането, че си под завесата на водопада е фантастично. Вечеря и нощувка.

 

Ден 10 Гуидат Валес – Хилитла - Гуидат Валес

След закуска ще разгледаме сюрреалистичната градина на Едуард Джеймс, създадена от творческия ум на този английски поет и художник, известна още като „Las Pozas”, намираща се в сърцето на вълшебния Хилитла. Произходът на това място датира от 1947г. Днес градината е отворена за посетители и впечатлява със своите естествени и изкуствени басейни и красивите си тюркоазени водопади, невероятна растителност и атмосфера. Следва обяд и посещение на природен парк. Вечеря и нощувка.

 

 

Ден 11  Гуидат Валес - Канкун

След закуска полет за Канкун. Настаняване в хотел 4*, свободно време за плаж. Вечеря и нощувка.

 

Ден 12 Канкун

Свободно време за плаж и почивка или плаване до Исла Мухерес с катамаран - Open Bar.

 

Ден 13 Канкун

Днес имате свободен ден или Чичен Ица, Сеноте и Валадолид all inclusive обиколка.

 

Ден 14 Канкун

Днес имате свободен ден за плаж и почивка.

 

Ден 15 Канкун

Днес имате свободен ден за плаж и почивка или комбинирана обиколка 3 в 1: Тулумски руини, рифов шнорхел плюс сенот и пещери.

 

Ден 16 Канкун

Полет за София.

Хотели по програмата:

Канкун
 
Мексико Сити
 
Каретеро
 
Толатонго
 
Гуахунато
 
Гуидат Валес

Цени:

Възрастен в двойна стая

Трети възрастен

Единична стая

2850,00 €

2850,00

3500,00 €


Цената включва: 
• Самолетен билет София – Мексико сити - Канкун – София (с включени 25 кг. чекиран багаж и 5 кг. ръчен багаж)
• Самолетен билет Гуидат Валес – Канкун
• Всички трансфери по програмата
• Транспорт с лицензиран автобус/микробус по програмата
• 3 нощувки със закуски в 4* хотел в Мексико Сити
• 1 нощувка със закуска в 4* в хотел в Толатонго
• 1 нощувка със закуска в 4* в хотел в Каретаро
• 2 нощувки със закуска в 4* в хотел в Гуанахунато
• 3 нощувка със закуска в 4* в хотел в Гуидат Валес
• 5 нощувки All-inclusive в 4* хотел в Канкун
• Всички входове на  туристическите обекти по маршрута
• Опитен водач-преводач с английски, испански и български живеещ в Мексико
• Местни екскурзоводи на всички обекти
• Медицинска застраховка с покритие Covid19 и асистънс с покритие 10 000 евро


Цената не включва:
• Обяди и други хранения, които не са включени в програмата
• Бакшиш за шофьор и местен водач /около 30 USD на човек/
• Допълнителни екскурзии
• Плаване до Исла Мохерес с катамаран
• Чичен Ица,Сеноте и Валядолит – целудневна обиколка
• Тулум - руини, рифов шнорхел + сенот и пещери
• Туристическа такса в хотелите /плаща се лично директно на рецепция/
• Застраховка „Отмяна на пътуване“
 

GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече
WonderTravel BGWEB 2021 logo
Гласувай за нас

Тази година, Уондър Травел участва за Сайт на годината 2021. Гласувай за нас в категория "Продуктов сайт".

Гласувай