Контакти

Магичният Иран

Програма:

Ден 1

София - Шираз

Събираме се на летището в София в 13:00, след което се качваме на полет ТК01032 15:35 за Истанбул. Пристигаме в 17:00 и в 20:50 излитаме с полет ТК00884 за Шираз.

 

Ден 2

Шираз

Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотел Karim Khan 4*. След закуска се отправяме на целодневна обиколка на Шираз, който е бил столица на Персия под управлението на Карим Хан Занд през 18-ти век. Ще посетим градината Eram, след това джамията NasirOlMolk и градината Orangi.Следобед се отправяме към джамията Vakil и базара Vakil. След това посещаваме Ковчега на KharimZand. Надвечер ще имаме възможност да разгледаме гробницата на Хафез, която привлича много местни жители да се разхождат в нейните градините. Нощувка в хотел Карим Хан 4*.

 

Ден 3

Шираз – Персеполис – Некрополис – Пасаргади – Язд

След закуска се отправяме към древния град Персеполис, цар Дарий Велики започва строителството около 515 г. пр.н.е., като неговите наследници добавят нови сгради до 330 г. пр.н.е., когато Александър Велики нахлува в Персия и го изравнява със земята. Посещаваме и градът на мъртвите НакшеРостам, пещерните гробници на семейството на Дарий изсечени в скалата. След това продължваме към Пасаргади където ще посетим гробницата на Кир Велики, стояща върху ветровита равнина и останките от три ахеменидски дворци. Построен от Кир Велики през 546 г. пр.н.е., Пасаргади е първата столица на Археменидската империя и поддържа този статут, докато Дарий Велики не я преместв в Персеполис. Трансфер до хотелa. Нощувка.

 

Ден 4

Язд

Закусваме и посещаваме Язд който е под закрилата на ЮНЕСКО. Ще посетим петъчната джамия, зороастрийските кули на мълчанието, площад Амир Чахмаг. След това ще разгледаме Музея на Водата и Храмът на Огъня. Нощувка в хотел Dad 4*

 

Ден 5

Язд – Чак чак – Исфахан

Според зороастрийските вярвания, Чак Чак е мястото, където Никбану, втората дъщеря на последния предислямски персийски владетел, Яздегерд III от Сасанидската империя, е била притисната от нахлуващата арабска армия през 640 г. н.е. Тази важна история за последователите на зороастрийзма ще ви бъде разказана на място.Продължваме за Исфахан, като по пътя спираме в Найин за отдих, обяд и освежаване. Нощувка в Исфахан.

 

Ден 6

Исфахан

След закуска ще посетим ‎‎Maidān-e Naqsh-e Jahān; „Образът на Светa” известен като площад Имам e разположен в центъра на град Исфахан.Следват обекти от световното наследство на ЮНЕСКО, Шах джамия Али Капу и Джамията Шейх Лотф Аллах които се намират от източната страна на този площад, а от северната страна портата Keisaria се отваря към Капалъ чарши в Исфахан. Нощувка в Sheikh Bahai 4* Hotel.

 

Ден 7

Исфахан

След закуска ни очаква обиколка на града.Посещения на арменската църква Vank Chruch, петъчната джамия, посещение на двореца ChehelSotun Khaju и моста Sio se pol .
Нощувка в хотел Шейх Бахай 4*.

 

Ден 8

Исфахан – Абияне – Кашан – Техеран

След закуска се отправявме към Техеран , като по пътя ще спрем в старото зороастрийско село Абияне. Следва Кашан, за да посетим Градината Фин и старите къщи. Привечер пристигаме в Техеран. Нощувка в хотел Enghlab 4*.

 

Ден 9

Техеран

Закусваме и ни очаква целодневна обиколка на града. Посещаваме огромният базар с неговите магазини и сергии, двореца Голестан от 18 век, Археологическия музей, ще разгледаме и музея на Реза Абаси с неговата обширна колекция от персийско изкуство и антики. Нощувка в хотел Enghlab 4*.

 

Ден 10

Техеран

След закуска ни очакват посещения на Двореца Nyavaran и Таджриш базар. Завършваме обиколката си с паметника Азади. Нощувка в Enghlab 4* Hotel.

 

Ден 11

Техеран - София

TK00881 в 02:20 до Истанбул. От там се качваме на полет ТК01027 в 07:30 до София

Хотели по програмата:

Karim Khan 4*

 

 

Hotel Dad 4*

 

 

Sheikh Bahaei 4*

 

 

Enghelab 4*

 

Допълнителна информация:

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ

полет

летище

излита

каца

летище

TK01032

София Терминал 2

15.35

17.00

 Истанбул

TK00084

Истанбул

17.00

20.50

 Шираз

ТК00881

Техеран

02.20

04.15

Истанбул

ТК1027

Истанбул

07.30

08.40

София

Цени:

Възрастен в двойна стая

Трети възрастен

Единична стая

     2450,00 евро

     2450,00 евро

   2800,00 евро

 

Цената включва:

 • Самолетни билети с  с АК „Тurkish Airways” с включени летищни такси;
 • 10 нощувки в 4 звезден хотел;
 • Местен гид по време на тура, с опит при водене на български групи;
 • Транспорт с климатизиран автобус;
 • Входни такси за всички забележителности включени в програмата;
 • Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 20 000 евро;
 • Опитен български гид, с няколко тура в „Страна на Ариите“.
 • Всички закуски,обяди и вечери по програмата,като в Техеран за включени само закуски и вечери

 

Цената не включва:

 • Бакшиш за местния шофьор и гид;
 • Виза – 75 евро /за притежатели на български паспорт; Уондър Травел оказва съдействие за попълване на документите и получване на виза на летището/
 • Лични разходи.
GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече
WonderTravel BGWEB 2021 logo
Гласувай за нас

Тази година, Уондър Травел участва за Сайт на годината 2021. Гласувай за нас в категория "Продуктов сайт".

Гласувай