Контакти

Колумбия

Програма:

ДЕН 1: София – Богота

Среща на летище София в  04.50 ч. за полет до Богота с АК „Луфтханза„ в  06.50 ч. Пристигане в Богота 19ч. Трансфер и настаняване в хотела. Възможност за вечерна разходка в града. Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН 2: Богота  - Ла Канделария - Монсерат

Закуска. Обиколката на Богота ще започне с посещение на пазарът Палокемао , където пресни зеленчуци и други селскостопански продукти изпълват стар изоставен железопътен склад с цвят, култура и магия.  Площадът, който функционира от 1972 г., е много повече от пазар и привлича колумбийски и чуждестранни посетители.Пазара Paloquemao ще ви поднесе изненади и  тропически награди, като гуанабана (кисела сол), фейхоа, питахая (драконов плод) и луло,подредени в перфектни пирамиди. Палокемао е мястото, където най-добрите готвачи на Богота пазаруват. Емблематичният пазар на Богота е задължителен. Независимо дали ще опитате димяща алмохабана, или ще купите прясно нарязана роза или ще се заемете с  ърсенето на онзи непознат плод, който сте опитали на закуска. Следва посещение на Ла  анделария и Монсерат - Ще се насладите на колониалния център на Богота. Ще посетите  театър Колон, двореца Сан Карлос, църквата Сан Игнасио, президентския дворец Нариньо, площад Боливар, кметството и катедралата. Също така, ще се насладете на посещение на  Museo de Oro (Музей на златото). След като изпитате тези съкровища на града, ще се насладите на прекрасна гледка от кабинковия лифт до хълма Монсерат. 

Обратно в хотела. Нощувка.

 

ДЕН 3:  Богота - Армения

Закуска. Трансфер до летището и полет от Богота до Армения. Добре дошли в Региона на кафето! - богат на исторически села,очарователни кафени плантации, фантастични природни резервати и велики планински върхове. Кафето тук е нещо повече от бизнес – то е начин на живот. След престоя си тук ,никога повече няма да погледнете сутрешната си чаша кафе по същия начин! Днес ви очаква приключение в автентична фабрика за отглеждане на кафе. Това кафе се изнася за европейски и азиатски страни. Ще можете да видите целия процес на отглеждане на кафето, както и процеса на печене и пакетиране. По време на обиколката ще имате удоволствието да дегустирате различни видове кафе и да купите този вид, който  ви допада. Обратно в хотела. Нощувка.

 

ДЕН 4: Филандия, долината Кокора и Саленто.

Закуска. Денят ще започнем с посещение на Филандия; ще се разходим из колониалните улици, и ще запознаете с различни занаяти. След това ще имате възможност да посетите наблюдателната точка "La Colina Iluminada", от която се открива панорамна гледка към планините на района на кафето. След това ще спрете в работилница за кошничарство и ще се насладите на типичен обяд с безалкохолна напитка и десерт в местен ресторант. След гастрономическото преживяване ще откриете красивата долина Кокора и ще се насладите на нейния красив пейзаж. Първо, ще имате коктейл за добре дошли,  "Канелазо", и със съдействието на специализиран еко водач, ще започнем разглеждането на природния резерват Кокора. След това ще бъдете прехвърлени в гората на мъглата, наблюдавайки биоразнообразието на фауната и флората, там ще намерите най-високата восъчна палма в света, ще се свържете със земята,  извършвайки специален ритуал и засаждайки няколко палми. След това ще отидете до типичното Саленто, град с наследство, характеризиращ се със своята зашеметяваща и колоритна традиционна архитектура. И накрая, ще имате време да се насладите на игра "Теджо", традиционен и национален спорт на  Колумбия. Нощувка. Вечеря.

 

ДЕН 5: Aрмения - Меделин

Закуска. Днес ще посетим Меделин: ¨Градът на вечната пролет¨ Меделин е известен като градът на вечната пролет заради приятното си топло време през цялата година. Планините заобикалят града и той е безупречен с буйни дървета и красиви цветя. През 90-те години на миналия век .Меделин беше маркиран, като един от най-опасните градове на земята. Свързан с Пабло Ескобар и трафика на кокаин. Днес за щастие всичко това е минало и Меделин е една от популярните туристически дестинации в Колумбия. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 6: Меделин

Закуска. Деня започва с посещение на „Comuna 13“символичният квартал на трансформацията на Меделин. Този квартал се превръща от място с труден достъп за гражданите в пространство на изкуство, култура и разбира се много местна храна! Нашата обиколка смесва историята на Меделин и този квартал, със спирки на традиционна храна и крафт бира.Ще видим и  изпълнението на някои улични артисти от хип-хоп движението в този район. Ще използваме метро за местно изживяване и след кратко пътуване,можете да видите несравнима панорамна гледка към града.Следобед ще откриете някои от най-известните атракции на Меделин,  включително хълма Нутибара (реплика на типично селище в Антиокия се намира на върха), Ботаническата градина, Паркът Експлора, Паркът на желанията, Паркът на босите крака, Рута N Център за иновации и технологии. Накрая ще посетим площад Ботеро, където са изложени 23 открити бронзови скулптури от колумбийския майстор Фернандо Ботеро. Обратно в хотела.  Нощувка.

 

ДЕН 7: Ел Пеньол - Гуатапе

Закуска. Днес ще преминете през община Пеньол, докато стигнете до Ел Пеньол - спокойна почивка от града, като същевременно разкрива зашеметяваща панорамна гледка към заобикалящата природа от върха на своя хълм.  Следва посещение на Скалата Гуатапе, която е висока приблизително 220 метра. След това се отправяте за   Гуатапе -  един от най-колоритните градове в Света! Насладете се на разходка из улиците, където специализиран водач ще ви информира за историята на типичните къщи, нейния „зокалос“и тази уникална култура. Нощувка.

 

ДЕН 8: Меделин – Санта Марта

Закуска. Трансфер до летището за полет до Санта Марта. Тук е  Националният парк Тайрона , вълшебна част от карибското крайбрежие на Колумбия, със зашеметяващи участъци златен пясъчен плаж, осеян от кокосови палми и гъста дъждовна гора. Зад него се издигат всички стръмни хълмове на Сиера Невада де Санта Марта, най-високата крайбрежна планинска верига в Света. Днес облечете банския си костюм и направете релаксираща разходка по река Дон Диего. По този забавен маршрут ще се носите с бавно темпо наслаждавайки се на хълмиста зелена тропическа гора от двете страни на реката. От бреговете на реката ще чуете ревящи маймуни и ще забележите различни птици и пеперуди. Дори ще видите гледки към снежните върхове на Сиера Невада в далечината, както и да откриете Тайронака с терасите, където индианците Тайрона са построили домовете си. Свободно време. Нощувка.

 

ДЕН 9 НАЦИОНАЛЕН ПАРК ТАЙРОНА

Закуска. Днес се отправяме към национален парк Тайрона -светилище на природни чудеса и археологически останки,  мангрови блата, корали, прерии от водорасли, трънливи храсталаци, огромно разнообразие от растителни и животински видове. Флората и фауната са завладяващи тук, особено наблюдението на птици, което включва застрашения андски кондор. Освен своите природни и археологически забележителности, природен парк Тайрона е отлично място за еко туризъм, плуване и с изключително красиви места за гмуркане. Археологическият обект Chairama, известен като Pueblito и каменните пътеки, водещи до него, са прекрасни за туристите.Природният парк Taйрона  е дом на над 100 бозайника, включително виещи маймуни, пуми, елени и няколко прилепа. С тях съжителстват още над 300 вида птици, като основните са кондорите , единакът и белите орли. Паркът е дом на 31 влечуги, 15 земноводни, 202 гъби, 471 ракообразни и повече от 1000 морски вида. Постепенно стигаме до  Кабо Сан Хуан, място за освежаващо плуване в морето където ще се насладите на типичен обяд за района. Връщане обратно в хотела. Нощувка.

 

ДЕН 10: Национален Парк Тайрона – Картахена

Закуска.  Трансфер до Картахена -  безспорната кралица на карибското крайбрежие .Започваме с посещение на  Старият град на Картахена, обект на световното наследство на ЮНЕСКО ,  лабиринт от калдъръмени алеи, балкони, покрити с бугенвилия, и масивни църкви, които хвърлят сенките си върху зелените площади. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН 11:  Картахена

Закуска. Оградения град Картахена е магически реализъм! Ще бъдете очаровани от неговите цветни къщи, атмосфера, култура, музика, храна и плажове. Каменните крепостни стени са помогнали да се защити от безброй пиратски атаки. Причината, поради която градът е проектиран като крепост, е, че е основното корабно пристанище на златото от Новия свят към Испания. Вие ще посетите безброй площади, църквата и манастира Сан Педро Клавер, катедралата Минор и ще се разходите по тесни калдъръмени улички, с колониални къщи с балкони, драпирани с бугенвилия. Ще посетете модерните квартали Бокагранде и Манга, където ще видите контраста между съвременната архитектура и красотата на старите къщи от ХХ век. След това ще посетим замъка,  където испанците се опитват да защитят града от атаките на англичаните през седемнадесети век, „El Castillo De San Felipe de Barajas”. Drum Safari - Sounds of Cartagena-Продължавате с преследване на енергичните ритми на афро-колумбийски звуци и жанрове. Вашето преживяване ще започне, когато стигнете до квартала и го опознаете малко в компанията на някой от местните жители, и се впуснете в музикалното си пътешествие. Ще ви обясним тънкостите на традиционните ритми на карибското крайбрежие на Колумбия и инструментите,  използвани за свирене на тях. Тези ритми остават в колумбийската култура,  служейки като инструменти за трансформация и съпротива. По този начин музиката и ритмите на хората се поддържат живи и все още са дълбоко свързани с тяхната култура в този процъфтяващ квартал. Следва традиционен обяд и танци! Свободно време. Обратно в хотела. Нощувка.

 

ДЕН 12: Картахена – острови Росарио

Закуска. Насладете се на плажовете и кораловите рифове наостровите Росарио.Отдайте се на топлите, кристални води на Карибите. Това е единственият парк в страната, който е предимно под вода. Като такива, островите и околните води са добре запазени и защитени,  което означава, че можете да се насладите на техните подводни чудеса, Ще вземете лодка до Исла Гранде в архипелага на островите Росарио. Ще се насладите на разглеждането на островите, а ние ще спрем на две отлични  места за гмуркане с шнорхел. По-късно ще посетим на красив остров за плаж и вкусен обяд.Привечер се отправяме обратно към Картахена. Нощувка.

 

ДЕН 13  Картахена – Богота – София

Закуска. Време е да се сбогуваме с Колумбия! Насладете се на последната си сутрин в Картахена със спокойна закуска и разходка покрай морето. Следва трансфер до летището и полет до Богота. Вечерта в 21.20 ч  полет обратно за България.

Хотели по програмата:

Hotel Holiday Inn Express 3* 

 

Ermita Cartagena Hotel 4* 

 

Hotel Coimbra 4*

Допълнителна информация:

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ

дата

полет

летище

излита

каца

летище

25-11-2022

LH1429

София Терминал 2

06.50

08.25

Франкфурт

25-11-2022

LH542

Франкфурт

13.10

19.30

Богота

07-12-2022

LH543

Бoгота

21.20

14.35 +1

Франкфурт

08-12-2022

LH1428

Франкфурт

19.15

22.25

София

Цени:

Човек в двойна стая

Единична стая

   Трети възрастен

Дете до 12 год. Настанено с двама възрастни

3250,00€

3750,00€

3250,00€

2799,00€

 

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Богота – София (с включени 25 кг. чекиран багаж и
 • 7 кг. ръчен багаж)
 • Вътрешен полет Богота – Армения
 • Вътрешен полет Армения - Меделин
 • Вътрешен  полет Меделин - Санта Марта
 • Вътрешен полет Картахена - Богота
 • Всички входове на туристическите обекти по маршрута
 • Всички трансфери по програмата с лицензиран автобус
 • 12 закуски и 8 обяда по програмата
 • 3 нощувки със закуски в Hotel Holiday Inn Express  3*  в Богота
 • 3 нощувки със закуска в Ermita Cartagena Hotel 4* в Катахена
 • 2 нощувки със закуска в Hotel Coimbra  4*  в Района на Армения
 • 2 нощувки със закуска в Hotel Pablo Alejandria 4* в Меделин
 • 2 нощувки със закуски в Hotel nda Koguiwa 4* национален парк Тайрона
 • Екскурзия с корабче до Карибския архипелаг Росарио от Картахена
 • Лицензирани местни екскурзоводи на всички обекти
 • Професионален водач-преводач от FlaminGo Holideys с опит в страните от
 • Латинска Америка;
 • Медицинска застраховка, асистанс с покритие 10 000 евро

 

Цената не включва:

 • Допълнителни екскурзии
 • хранения, непредвидени в програмата
 • препоръчителна застраховка – „Отмяна на пътуване“
GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече
WonderTravel BGWEB 2021 logo
Гласувай за нас

Тази година, Уондър Травел участва за Сайт на годината 2021. Гласувай за нас в категория "Продуктов сайт".

Гласувай