Контакти

Екскурзия до Мексико

Програма:

Ден 1: София - Мексико Сити

Среща на летище София в 04.50 ч  за полет с АК „Lufthansa “  до Мексико Сити в 06.50 ч. Пристигане в Мексико сити в 19.00 ч. Трансфер и настаняване в хотела. Възможност за вечерна разходка в града. Вечеря и нощувка.

 

Ден 2: Мексико Сити

Закуска. Днес ще се потопим изцяло в атмосферата на града . Мексико Сити е известен като град на дворците поради големия брой величествени сгради, повечето от които са събрани в центъра на града.  Centro Historico (Исторически център) е един от най -големите в света и отлично място за започване на нашето разглеждане на забележителности. Атракциите, които градът предлага са невероятни. В Мексико Сити има много паркове, площади, барове и ресторанти, в които да се отпуснете между атракциите и да се насладите на страхотната атмосфера. Мексико Сити наистина има какво да предложи.  Ще видим La Catedral, най-голямaта и най-старaта в Америка. Президентският дворец, в който са стенописите на Диего Ривера, ще посетим и Музея на Фрида Кало. Вечеря и нощувка

 

Ден 3: Мексико Сити – Теотиуакан

Закуска. Днес ще посетим Теотиуакан , намиращ се на 50 км от  Мексико Сити, това е едни от най-значимите археологически комплекси на Мексико. Теотиуакан  е мистериозен, древен град, който бил създаден един век преди Новата Ера. Сегашното му име означава “Мястото на боговете” Тук ще научим за неговата история през вековете и всичко това ще ни отведе в друго измерение. Ще посетим  пирамидите на Луната и Слънцето, Храма на перната змия (Quetzalcóatl), Храма на пернатите охлюви и Двореца на ягуарите. Следва обяд на подбрано място специално за вас. След това продължаваме към  Националния музей на антропология, в който се помещава най -голямата колекция от традиционно мексиканско изкуство в света. Вечеря и нощувка 

 

Ден 4: Мексико Сити – Толатонго

Закуска. Las Grutas Tolentоngo- днес ще бъдете хипнотизирани от това вълшебно място! Разположен в живописен каньон Tolantongo e колекция от природни басейни пълни с топла, естествено минерална вода, която се нагрява от околните вулканични планини. Ще влезем  в пещери и тунели, които да разгледате, а за доза приключение и ще плуваме в  река с минерални води! Тук ще се насладите на един от  скритите скъпоценни камъни в Мексико!  Вечеря и нощувка.

Ден 5 : Толатонго – Каретаро

Закуска. Днес ще разгледаме живописният исторически център на Сантяго де Керетаро, най -често наричан просто Каретаро. Градът и неговия исторически център, обявен за обект на ЮНЕСКО през 1996 г. е изпълнен с красиви исторически сгради от 17 -ти и 18 -ти век. Ще се потопим изцяло в колониалната и спокойна атмосфера на града.  Градът е един голям музей, които ще ни пренесе в друго измерение ! Ще опитаме от вкусните мексикански гозби. Каретеро предлага много по отношение на културата, храната, пазаруването, историята. Една от най-впечатляващите забележителности в Керетаро е зашеметяващият акведукт на града със 75 арки, построен в началото на 1700-та година. Акведуктът се издига на 23 метра над нивото на улицата и е построен, за да доставя питейна вода в града от регионални извори, до 1970 г.  Днес акведуктът все още доставя вода до фонтаните, разположени в историческия център на Керетаро. Свободно време за разходки и вечеря  Нощувка.

 

Ден 6 : Каретаро –  Сан Мигел Аленде -  Гуанахунато

Закуска. Потегляме за Сан Мигел де Алиенде.Този малък град, благодарение отчасти на колониалната си испанска архитектура, е обект на ЮНЕСКО. Градът на фестивалите, гастрономията, мариачите и сватбите. Ще се разходите из причудливите калдаръмени улички и ще се насладите на невероятна храна! Тук ще намерите отбрани сортове вина от Valja de Guadalupe и най- високо качество Текила. Сан Мигел е популярно, място за сватби и семейни събирания. След обяд продължаваме към Долорес Хидалго за да опитаме най- невероятните сладоледи. Наистина би били жалко да дойдете в града и да си тръгнете без да опитате сладоледите  с вкус и аромат на сирене, кактус, различни сортове бира, авокадо или текила. Ще се разходим из града отново обект на ЮНЕСКО. В късният следобед потегляме за Гуанхуато. Вечеря и нощувка.

 

Ден 7 : Гуанахунато – най  красивият град в Мексико              

Днес нашето пътешествие продължава с разглеждане на един от най- красивите и атрактивни градове в Мексико - обект на ЮНЕСКО. Очарователен град от колониалната епоха, разположен в долина, заобиколена от планината  Сиера де Гуанахуато. Самият град датира от 16 век, като град за добив на сребро и поради това е пълен с история, култура, изкуство и религиозни обекти. Гуанахуато също е дом на мексиканското движение за независимост и мястото на първата голяма победа над испанците през 1810 г.Той впечатлява със своите цветни сгради, осеяни с дървета улици, прекрасни площади, художествени галерии и невероятни гледки към планината. В градът има можество  барове и ресторанти и отново ароматна и вкусна кухня. Оживен е вечер с мариачи банди и улични изпълнители, и изобилства от вкусна улична храна.Тук ще видим Templo de la Compañía - считан за един от най -добрите примери за барок в Латинска Америка; Базиликата на Дева Мария в Гуанахуато, Църквата Сан Роке, Статуя на героя за независимост Ел Пипила (Хуан Хосе Мартинес) музеят на Дон Кихот . Родната къщата на Casa Diego Rivera – и някой от ранните му творби, Музея на мумиите – пожелание. Вечеря и нощувка.

 

Ден 8: Гуанахунато - Сан Луис Потоси - Гуидат Валес

Закуска. Днес продължаваме към Сан Луис Потоси- някога център за добив на злато и сребро. Колониални сгради, исторически забележителности и съвременни музеи се редят по улиците на стария град, а планините изобилстват от живописни реки, пещери и водопади. Днес вие ще имате удоволствието да плувате и да се наслаждавате на тяхното великолепие. Тук природата, културата, традициите и ароматната храна са вплетени в едно. Настаняване в Гуидат Валес. Ще имате време да се насладите на вкусни ястия и да се разходите със свое собствено темпо из града. Вечеря и нощувка.

 

Ден 9: Водопада Тамул – Каскада де Тамул – Гуидад Велес

Закуска. Днес маршрута ще ни отведе за поредната порция красота. Ще видим спиращи дъха гледки, природата тук изобилства от реки, езера и водопади с естествена минерална вода. Денят е предвиден за плаж, плуване и  шнохелуване. Ще посетим водопадът Тамул който се издига на около 100 метра над красива река . Това е един от най -красивите водопади в Мексико. Известен с тюркоазената си вода, Каскада де Тамул е резултат от сливането на две реки-реки Галинас и река Санта Мария-които създават водопад с ширина 300 м. Ще се качим в традиционни канута (панго) и заедно с водачите ще гребем нагоре по течението около 40 минути, това е най добрия начин да видим водопада Гледката на нагоре по реката към водопада е невероятна! Има мини водопади, буйни мъхове, дървета и великолепната синя вода. Този водопад е наистина  нещо специално! След като се насладим на водопада Тамул, ще отидем до малка пещера по протежение на реката, наречена Куева дел Агуа. Плуването в пещерата е разрешено, за тези от вас които искат. Следва вкусен традиционен обяд  включен в цената . Продължаваме към  следващите водни каскади. Ще слезем надолу, вероятно около 300 стъпала, за да стигнетм до естествения басейн и водопадите. Басейнът е голям, кръгъл и почти 18 метра дълбок. Стените са покрити с растителност, а водата е наситено синя. Можете да скочите от водопада в естествения дълбок басейн или просто да поплувате. Усещането, че си под завесата на водопада е фантастично. Вечеря и нощувка 

 

Ден 10 : Гуидат Валес – Канкун

Закуска. Трансфер до летището. Полет за Канкун . Настаняване хотела .Свободно време за плаж. Вечеря и нощувка

 

Ден 11 : Чичен Ица- Сеноте - Валадолид

Закуска. Чичен Ица е разрушен древен Град на маите , заемащ площ от 10 квадратни километра в южно-централния щат Юкатан . Смята се, че е бил религиозен, военен, политически и търговски център, който в своя пик е бил дом на 35 000 души. Мястото за първи път вижда заселници през 550 г., вероятно привлечени там поради лесния достъп до вода в региона чрез пещери и понори във варовикови образувания, известни като сеноти .Днес ще  посетим пирамидата на Кукулкан която е едно от новите 7 чудеса на света. Пирамидата е храм на слънчевият бог Кукулкан /пернатата змия/. Ще разгледаме  астрономическата обсерватория, Храмът на воините, игрището за игра на топка и платформите, на които са извършвани човешки жертвоприношения. Посещението трае около 3 часа.Следобед ще се посетим красиво и мистично  сеноте, за да се порадваме на природната красота на естествените карстови кухини, които е изпълнен полуостров Юкатан. Това е един магичен свят, в който рядко влиза слънчева светлина. Също така, местните смятали, че това е вратата съм друг свят. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 12 : Плая дел Кармен

Закуска. Свободен ден за допълнително организирани екскурзии на място, плаж и почивка. Нощувка.

 

Ден 13 : Плая дел Кармен

Закуска. Свободен ден за допълнително организирани екскурзии на място , плаж и почивка. Нощувка.

 

Ден 14 : Канкун – София

Закуска. Трансфер до летището в Канкун за полет до София в 18.05 ч .

Хотели по програмата:

Hotel Metropol 4* 

 

Hotel Mission 4*

 

Hotel Fiesta Inn 4* 

 

Hotel Mision Guanajuato 4*

 

Real Inn Hotel 4* 

 

Hotel Valles 4* 

 

Hotel Fiesta Inn 4* 

Допълнителна информация:

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ

полет

летище

излита

каца

летище

LH1429

София Терминал 2

0650

0825

 Франкфурт

LH498

Франкфурт

1335

1900

Мексико Сити

LH104

Канкун

1805

1025

Мюнхен + 1

LH1704

Мюнхен

1515

1805

София Терминал 2

Цени:

Възрастен в двойна стая

Трети възрастен

Единична стая

Дете / 2 – 11.г / с 2-ма възрастни

3199,00 €

3199,00 €

На запитване

2999,00 €

 

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Мексико Сити- Канкун – София
 • Самолетен билет Гуидат Валес – Канкун 
 • Транспорт с лицензиран автобус по програмата
 • Всички входове на туристическите обекти по маршрута
 • Всички трансфери по програмата
 • 3 нощувки със закуски в Hotel Metropol  4*  или подобен в Мексико Сити
 • 1 нощувка със закуска в хотел в San Juan del Río Hotel Colonial 4 * 
 • 1 нощувка със закуска в Hotel Fiesta Inn  4*  или подобен в Каретаро
 • 1 нощувка със закуска в Hotel Mision Guanajuato  4* или подобен в Гуанахунато
 • 1 нощувка със закуска в Real Inn Hotel 4*  или подобен в Сан Луис Потоси
 • 2 нощувка със закуска в Hotel Valles 4* или подобен в Гуидат Валес
 • 4 нощувки със закуска Hotel Fiesta Inn 4* хотел в Плая Дел Кармен
 • Чичен Ица , Сеноте и Валядолит – целодневна обиколка
 • Опитен местен водач – преводач с английски и испански
 • Местни екскурзоводи на всички обекти
 • Медицинска застраховка, асистанс с покритие 10 000 евро

 

Цената не включва:

 • Обяди и други хранения, непредвидени в програмата
 • Допълнителни екскурзии
 • Плаване до Исла Мохерес с катамаран
 • Тулум- руини, рифов шнорхел + сенот и пещери
 • Целодневна екскурзия до остров Козумел: 130 USD;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече
WonderTravel BGWEB 2021 logo
Гласувай за нас

Тази година, Уондър Травел участва за Сайт на годината 2021. Гласувай за нас в категория "Продуктов сайт".

Гласувай