Контакти

Екскурзия до Иран

Програма:

1 ден София - Истанбул - Шираз

Отпътуване от София в 15.25 ч. с редовен полет на TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 16.50 ч. Продължаване същата вечер в 20.50 ч. за Шираз.

 

2 ден Шираз

Кацане в 01.05 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка. Закуска. На обяд начало на туристическата програма. Шираз е древен град с дълга история, като близо 2000 г. той е в основата на културния живот на Персия и Иран. Градът дълго е считан за люлка на персийската поезия, литература и изкуство. За известен период от своята история, Шираз е и столичен център. Посещение на пищно декорираната джамия Насир Ал Молк (розовата джамия). Обиколката на Шираз включва джамията Вакил, както и едноименния базар, построената през XVIII в. крепост на Карим Кан - създателят на династията Занд, градините Ерам, накрая гробницата на поета Хафез. Вечеря. Нощувка.

 

3 ден Шираз - Персеполис - Накш-е Рустам - Шираз

Закуска. Отпътуване към древната столица на Ахеменидската империя – Персеполис. Градът (UNESCO), построен от Дарий I още през далечната 518 г.пр.н.е., днес представлява един от най-големите археологически комплекси в света. Въпреки че от руините на града трудно може да се добие представа за грандиозността и величието на някогашния столичен град, през 1979 г. Персеполис е вписан в листата на Юнеско. Част от неговите забележителности са построената от Ксеркс порта на народите и залата за аудиенции на Дарий. Програмата продължава с посещение на Накш-е Рустам, древната гробница на ахеменидските царе, където се намират гробниците на Дарий Велики, Ксеркс, Артаксеркс и Дарий II. Връщане в Шираз с възможност за вечерно посещение на мавзолея на Саади и портата на Корана. Вечеря. Нощувка.

 

4 ден Пасаргада - Aбаркух - Зейнодин

Закуска. Отпътуване за Пасаргада (UNESCO) и спирка за снимки в столицата на Персийската империя по времето на Кир Велики. Сред останките на старата столица най-голям интерес представлява гробницата на един от най-великите представители на ахеменидската династия - Кир Велики. Следваща кратка спирка в Абаркух - неголямо селище, разположено на границата на пустинята, където се намира 4500-годишен кипарис, чийто достолепен вид и дълголетие, оставят силно впечатление в съзнанието на всеки посетител. Пристигане вечерта в град Зейнодин - в сърцето на пустинята. Настаняване в кервансарай, реставриран по най-добрия начин от UNESCO през 2005 г. *приложено описание в края на програмата. Вечеря. Нощувка.

 

5 ден Зейнодин - Язд

Закуска. Отпътуване за град Язд, считан за един от най-старите градове в света. Ролята му на културен център и средище на идеите на зороастризма са причина градът да получи световна известност и да се превърне в едно от най-посещаваните места на територията на Иран. Обиколката на града включва Храма на огъня, кулите на ветровете - водохранилище с кули за вентилация, кулите на мълчанието“ – зороастрийско гробище, Джамей джамия с великолепните си мозайки. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

6 ден Язд - Мейбод - Наин - Исфахан

Закуска. Отпътуване за Исфахан с попътна спирка в Мейбод за посещение на Кулата на гълъбите, Ледената къща и типичен ирански кервансарай. Следваща спирка в Наин. Програмата предвижда посещение на една от най-старите джамии, строени в Иран, Етнографския музей и руините на старата кирпичена крепост, разрушена от монголите. Вечерта пристигане в Исфахан. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

7 ден Исфахан

Закуска. Обиколка на третия по големина град в Иран. Исфахан е една от перлите на древна Персия. Градът пленява посетителите със своята красота и блясък. Създаден преди около 2500 г., Исфахан става столица на сафавидска Персия, като се превръща и в главен търговски град на пътя, свързващ Русия с Персийския Залив и Китай с Османската империя. Обиколката на Исфахан включва фотопауза на огромната Петъчна джамия (UNESCO), както и огромния площад Накш-е-джахан, втори след Тянанмън, около който са разположени джамията Шейх Лотфоллах (UNESCO) с изящния си бежово-син купол, дворецa Али Капу и грандиозния храмов комплекс – джамията на имама, който впечатлява със своята височина и изящество, арменската катедрала Ванк, която е известна със стенописите си и огромния купол, дворците Чехел Сотун и Хащ Бехешт. Свободно време за покупки в традиционния пазар под колонадите около площада. Вечеря. Нощувка.

 

8 ден Исфахан - Абианех - Кашан - Техеран

Закуска. Отпътуване от Исфахан с кратка попътна спирка в Абианех, малко селище в подножието на планината Каркас. Aбианех е съхранил традициите и културата на местните жители в продължение на векове. Продължаване за Кашан, красив град, чиято слава в производството на керамика и глинени изделия се носи още в Средновековието. Впечатляващи са къщите с гипсови отливки по фасадите с предвидено посещение на една от тях. Посещение на Банята на султан Ахмад. Пристигане в Техеран. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

9 ден Техеран

Закуска. Живописно разположен в полите на планината Алборз, градът днес представлява неповторима комбинация от сблъсъка на древност и модерност, и симбиозата между Изтока и Запада. Създаден още в дълбока древност, Техеран се разраства през XIII в., когато се налага като важно търговско средище в района, а след унищожението на град Рей от монголците се превръща и в административен център. Днес Техеран е модерен град, в който прави широки булеварди и модерна архитектура съжителстват с паметници, свидетелстващи за величавото минало на града. Начало на панорамна туристическа обиколка в иранската столица, включваща най-широкия и озеленен булевард в Техеран - Вали Асър, новата част на града, кулата Азади. Опознаването на Техеран продължава с посещение на двореца Голестан (UNESCO), един от най-старите паметници в града, Големия базар, музея, в който се съхраняват имперските бижута от времето на Сафавидската династия, където най-голям интерес представлява един от най-големите диаманти в света – Дариа и Ноор, и музея на килимите. Вечеря. Нощувка.

 

10 ден Техеран - Истанбул

Освобождаване на стаите до 12.00 ч. /можете да оставите куфарите си в багажното отделение на хотела/. Свободно време за за индивидуално опознаване на иранската столица и за последни покупки преди отпътуване. Късно вечерта трансфер за летището.

 

11 ден Истанбул - София

Полет за Истанбул в 01.20 ч. Кацане в 04.15 ч. Излитане за София в 07.30 ч. Кацане в 08.40 ч.

Хотели по програмата:

 

 

 

Допълнителна информация:

 ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ

полет

летище

излита

каца

летище

ТК1032

София Терминал 1

1525

1650

 Истанбул

ТК884

Истанбул

2050

0105

Шираз + 1

ТК881

Техеран

0120

0415

Истанбул

ТК1027

Истанбул

0730

0840

София

Цени:

Възрастен в двойна стая

Трети възрастен

Единична стая

Дете / 2 – 11.г / с 2-ма възрастни

3175,00 лв.

3175,00 лв.

3770,00 лв.

На запитване

 

Цената е на човек и включва:

 • самолетен билет за международния полет на Turkish Airlines
 • летищни такси
 •  3 нощувки със закуски в Royal Hotel 4* или подобен в Шираз
 • 1 нощувка и закуска в Laleh Hotel 4* или подобен в Язд
 •  2 нощувки със закуски в Aliqapou Hotel 4* или подобен в Исфахан
 • 2 нощувки със закуски – в Parsian Enghelab Hotel 4* или подобен в Техеран
 • 1 нощувка със закуска в кервансарай в Зейнодин
 • 8 вечери в хотелите/местни ресторанти
 • всички трансфери от/до летището
 • транспорт с климатизиран автобус
 • беседа на местни екскурзоводи с превод на български език от водача на групата
 • туристическа програма
 • всички екскурзии и входни такси на туристически обекти и музеи посочени в програмата
 • водач – преводач на български език по време на цялото пътуване
 • 1 бутилка минерална вода на турист на ден
 • освежителни напитки /чай, кафе/ по време на дългите трансфери по програма
 • подарък за всеки – типичен ирански сувенир

 

Цената не включва:

 • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 35 EUR (заплащат се с основния пакет)
 • виза за Иран – 50 EUR (заплаща се с основния пакет)
 • такса обработка документи за подаване на виза – 30 лв. /заплаща се с основния пакет/
GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече
WonderTravel BGWEB 2021 logo
Гласувай за нас

Тази година, Уондър Травел участва за Сайт на годината 2021. Гласувай за нас в категория "Продуктов сайт".

Гласувай