Контакти

Екскурзия до Чернобил и Забранената зона

Програма:

1-ви ден / София – Киев/
Излитане от София за Киев в 15.35ч. Пристигане на летище Бориспол в 17.25ч. Настаняване в хотел KIEV 3*, Hotel LYBID 3* или подобен в Киев. Свободно време за разходки. Нощувка.

2-ри ден /Киев – Дитятки – Припят – Чернобил/
Закуска. Отправяме се към Дитятки – официалният вход към Забранената зона. Следва посещение на село Залисия с изоставените къщи, шосето към АЕЦ около Чернобил, построен месец след инцидента, за да обслужи трафика на военните превозни средства, почти напълно погребаното село Копачи с изоставената детска градина, машината за презареждане на бетон, от съществено значение за изграждането на Саркофага, обеззаразената Червена гора, намираща се на мястото на първото и най-лошо отлагане на радиация. Идва ред и на обзорна обиколка на град Припят: болницата, приела заразените и ранени след инцидента пожарникари и работници в АЕЦ, речното пристанище, кметството - първата щабквартира за смекчаване на последствията от инцидента, хотел Полися, пункт за хеликоптери, изпускащи оловни торби над руините на четвъртия реактор, Двореца на културата, виенското колело в увеселителния парк, който никога не е заработил, АЕЦ Чернобил, Саркофага и Новото Безопасно Затваряне (Арката), езерото за охлаждане на АЕЦ. Късно следобяд стигаме и до емблематичния град Чернобил – посещение на хеликоптерната площадка, речното пристанище с множество изоставени радиоактивни кораби, паметникът Wormwood Star. Свободно време. Нощувка в хотел в града. Вечеря.

3-ти ден / Чернобил – Киев/
Закуска. Обиколката на град Чернобил продължава с посещение на паметника "На тези, които спасиха света", посветен на първите жертви след инцидента, импровизираната зоологическа градина в задния двор на Чернобилската дивизия, моторно-тракторна станция с много радиоактивни превозни средства, гигантската радарна антена "ДЪГА-1" (Руски кълвач). Следва посещение на тайния град Чернобил-2, който осигурява ефективността на антените и хоризонталното проследяване на пускането на балистични ракети; научната експериментална база за риби и гризачи. Особено впечатляващ е левият бряг на р. Припят, намиращите се в близост охладителни кули на етаж 3 от АЕЦ Чернобил, жп-гара Янов със своите ръждясали пътнически вагони и локомотиви. За финал на това неповторимо приключение остава посещение на село Паришев и среща със самосели – живущите тук самонастанили се хора. Специална вечеря в столова в град Чернобил. Трансфер до Киев. Нощувка.

4-ти ден /Киев – София/
Закуска. Освобождаване на хотела и придвижване до летище Бориспол. Полет за София в 18:35ч. Пристигане в София в 20:30 часа.

 

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

София Терминал 2 - 15:35ч

Бориспол / Киев - 17:25ч

Бориспол / Киев - 18:35ч

София Терминал 2 - 20:30ч

 

Хотели по програмата:

Hotel Premier Lybid, Kiev

 • Hotel 10 3*, Ukraine

Допълнителна информация:


 

Цени:

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Възрастен на допълнително легло
09.09.2021 г. 579 € 629 € 565 €

Цената включва:

 • Самолетен билет и летищни такси София - Киев - София на авиокомпания "Ryan Air" и включен 1 бр. чекиран багаж до 10 кг /55 x 40 x 20 / +1 ръчна чанта / 40 x 20 x 25 /
 • Летищни такси;
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • 2 нощувки със закуски в hotel KIEV 3*, Hotel LYBID 3* или подобен;
 • 1 нощувка със закуска в хотел в Чернобил
 • 2 вечери в Чернобил
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро;
 • Водач от България по време на цялата екскурзия (при мин. 12 туриста)


Цената не включва:

 • Разходи от личен характер
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
 • PCR тестове ако са изискуеми - нашите клиенти ползват преференциална цена от 70,00лв на човек в мед. център Св. Пантелеймон с предварително записване

GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече