Контакти

Приключение до Венецуела и водопадите Angel Falls

Програма:

Ден 1: СОФИЯ - ИСТАНБУЛ

Среща на летище София Терминал 2 в 14.00 ч. Полет за Венецуела през Истанбул в 16.00 ч. Кацане в Истанбул в 18.25 ч.

 

Ден 2: КАРАКАС

Добре дошли във Венецуела!

Пристигане в столицата Каракас в 13.20 ч.! Следва трансфер до хотел в близост до летището, където ни очаква приятна почивка и нощувка в двойни стаи след дългото пътуване.

 

Ден 3 :НАЦИОНАЛЕН ПАРК КАНАЙМА

Отворете всички сетива, защото този ден се отправяме  към едно от най-девствените и непокътнати кътчета на планетата - Национален парк Канайма. Истинският Джурасик парк!

Ранен трансфер до летището и полет до Национален парк Канайма. Ще се потопим в неземно красив свят, изпълнен с безкрайни джунгли, реки, пещери и грандиозни водопади, сред които най-високият водопад в света Анхел! Националният парк е част от Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, а атмосферата е от друг свят! Това е една уникална биологична среда, която е дом на необикновени животински видове и растения. Голяма част от парка е заета с така наречените Тепуи – високи планински масиви, съчетаващи скални образувания, безкрайни водопади и завършващи с плато в най-високата си част. Това е само част от сюрреалистичният пейзаж на Канайма! В превод от езика на местното племе, тепуи означава „Дом на боговете”. Едни от най-внушителните тепуи са Аутана, Рорайма и  Ауянтепуи, откъдето се спуска водопадът Анхел! Национален парк Канайма е дом на индианците от племето Пемон, които принадлежат към карибската лингвистична група. Следобяд се отправяме по лагуната на Канайма и нейните неземни водопади. Ще се озовем сред внушителни водни маси, фантастична природа  и един истински рай в сърцето на Венецуела!

Очаква ни и разходка до впечатляващия водопад El Sapo, където ще се потопим в духа на Канайма и едно спиращо дъха приключение! Настаняваме се в двойни стаи в Posada Morichal в Канайма.

Включени обяд и вечеря. Нощувка

 

Ден 4: КАНАЙМА (CANAIMA) - ПОЛЕТ С ХЕЛИКОПТЕР ДО ЕЙНДЖЪЛ ФАЛС  – НАЙ-ВИСОКИЯТ ВОДОПАД В СВЕТА

Днес започва голямото приключение, защото политаме с хеликоптери до върха на Ауянтепуи (Auyán Tepui) и се приземяваме на най-горния лагер на Angel Falls! Така че затегнете коланите! Очаква ви Angel Falls – най-високият водопад в света!

Разположен дълбоко в един от най-недостъпните национални паркове в цяла Южна Америка,  Angel Falls е една от най-величествените природни забележителности на планетата! Испанското му произношение е Анхел, а със своите 979 метра, внушителни падащи водни маси и отвесни скали, водопадът създава един приказен свят, често пресъздаван в книгите и филмите. От хеликоптера ще се насладим на нереално красивите пейзажи на Национален парк Канайма и Ауянтепуи – планинският масив, откъдето се спуска водопада. Ще се озовем в свят, който няма връзка с модерния и забързан живот. Джунглите около Ауянтепуи са естественият хабитат на ягуари, пуми, маймуни, игуани и други диви животни. Един естествен  рай, който те кара да се чувстваш така малък и незначителен пред превъзходството на дивата природа! Водопадът Анхел носи името си от неговият откривател Джейми Ейнджъл, който през 1935 г. прелита със самолета си в района в търсене на златно находище. Прелитайки над джунглата до върха на планината, самолетът му се повредил и катастрофирал. Джейми и неговият екип остават невредими и в търсене на път се натъкват на най-красивата гледка на света – водопадът, който днес носи неговото име. Ще прекараме целия ден в разглеждане на великолепните гледки на водопада и района.  Нощувки в палатки за двама души.

Включени са  закуска, обяд и вечеря.

 

Ден 5: ЕЙНДЖЪЛ ФОЛС 

Днешният ден ще се потопим в магията на Ейнджъл фалс , съзерцавайки невероятният пейзаж и сюреалистичната атмосфера на водопада. Ако има място, на което човек може да почувства цялото величие на природата – то това е водопадът Анхел. Местните индианци от племето Пемон го наричат „Kerepakupai merú“  (Водопад на най-дълбокото място). Районът е и любимо място за търсачите на силни усещания. Там се срещат истински авантюристи и откривателите! Неслучайно водопадът е една от локациите в популярният филм Point Break. Сами ще усетите колко специално е това място!  Нощувки в палатки за двама души.

Включени са закуска, обяд и вечеря.

 

Ден 6:  ЕЙНДЖЪЛ ФАЛС - 1-ВИ РАПЕЛИ - LA CUEVA

Голямото приключение продължава с още по-силни емоции! Следващите два дни ще се спускаме с рапели до основата на Angel Falls!

Ще бъде ранен старт след закуска. Днес се спускаме 450 метра с рапели по левия фланг на водопада. Дръжте се здраво, защото това изживяване ще ви разтърси до основи! Следваме инструкциите на водачите и започваме спускане по левият фланг на водопада. Следва едно от най-вълнуващите приключения в живота ви! Спускането този ден ще отнеме средно около 45 минути на човек, затова се заредете с много авантюризъм, търпение и спиращи дъха емоции! Очаква ви ден, в който ще усетим истинската връзка между човека и природата!  Целта ни е да стигнем до La Cueva – Пещерата.

 

Ден 7:  LA CUERVA – ISLA RATON

Днес продължаваме спускането, придвижвайки се през наклонената гора, докато стигнем до следващите рапели. От тази точка групата се спуска на 500 метра до основата на водопадът Анхел. Оттук продължаваме слизането пеша около 1 час и стигаме до лагера на Isla Ratón. Поглеждаме назад към безкрайната стена и усещаме удовлетворението от добре свършената работа. Поздравления! Вие се спуснахте по стената на най-високият водопад в света! Ще нощуваме в хамаци с мрежи против комари. 

Включени са закуска, пакетиран обяд и вечеря.

 

Ден 8 : ISLA RATON - CANAIMA

Днес ни очаква незабравимо плаване с лодка, разкриващо най-невероятните пейзажи на Венецуела и Делтата на река Ориноко!

Ще се насладим на удивителни гледки, джунгла, водопади и внушителни тепуи, спускайки се с традиционните за района дълги лодки. Ще плаваме четири часа от  Isla Raton по река Churun, която е приток на Ориноко. Продължаваме изследването на вълшебния свят на Канайма и на най-внушителните панорамни гледки в света! Достигаме до река Carrao, която ни връща към местната и туристическа общност на Канайма.  Оставаме в Canaima в двойни стаи, Posada Morichal.                 

Включени са закуска, обяд и вечеря.

 

Ден 9 : CANAIMA - URUYEN 

Закуска. Приключението ни продължава с полет около 30 минути  в самолет  Cessna 206 от Canaima до Uruyen Camp. Разположен в югоизточните поли на Auyantepuy, в областта Гран Савана, Uruyen Camp е невероятно място за почивка и предлага прекрасни гледки към величествените Тепуи. Намира се близо до красива река, където може да поплувате или просто да се отпуснете. След обяд се отправяме на пешеходна едночасова разходка до внушителният каньон Yurwan. Нощувка в Uruyen Camp.

Легла. Включени са закуска, обяд и вечеря.

 

Ден 10: AUYANTEPUY

Ден, да се насладим на красивата долина Уруен и великолепната гледка към Auyantepuy. Ще посетим водопади и реки.

Включени закуска, обяд и вечеря.

 

Ден 11 :  URUYEN CAMP – KAVAC CAMP

Някога мечтали ли сте да се срещнете с автентично индианско племе? Днешното приключение ще ни отведе на поход през саваната, за да се срещнем с местните индианци от племето Пемон! Техният дом е Национален парк Канайма.  Притежават богати традиции, обичаи и автентичен начин на живот, в който този ден ще се потопим. За да достигнем до местната общност на Санта Марта, ни очакват 40 минути пешеходна разходка, където ще бъдем част от един различен свят. След срещата ни с индианците от Пемон, се отправяме към Kavac Camp – 45 минути. Очаква ни обяд и кратка почивка. След това продължаваме разходката около 15 минути до живописният каньон Kavac. Тук ще прекараме целият следобед сред  тайнствените каменни образувания и мистична природа на каньона, а след това се връщаме в лагера за вечеря.

Нощувка в лагера. Легла. Включени са закуска, обяд и вечеря.

 

Ден 12: КАМП KAVAC - КАНАЙМ

КАМП KAVAC - КАНАЙМА - Полет със самолет Чесна 206 до Канайма. Следобед ни очаква

лагуната Канайма и различните й водопади. Също така кратък 15-минутен преход до грандиозния водопад Ел Сапо, под който ще преминем. Нощуваме в Canaima, в двойни стаи.

Нощувка в Посада в Канайма. Включени закуска, обяд и вечеря.

 

Ден 13 :  КАНАЙМА – КАРАКАС

След закуска, свободно време, за да се насладите на околността, рано следобеден полет за връщане в Каракас. Пристигане в националното летище Каракас и съдействие. Прехвърляне до хотел наблизо. Отседнете в двойни стаи. Обяд и вечеря в хотела.

 

Ден 14 : КАРАКАС – ИСТАНБУЛ – СОФИЯ

Заминаване от Каракас в 14:55ч за Истанбул. Пристигане в Истанбул в 10:00ч и в 14: 55ч. полет за София. Кацане на летище София в 15:10ч.

Допълнителна информация:

НЕОБХОДИМА ЕКИПИРОВКА:

 1. Задължително пътувайте с туристическа раница 60-80 литра 
 2. Малка раница за ръчен багаж (за дневни преходи)
 3. Челник с резервни батерии
 4. Външна батерия М-PowerBank
 5. Носете достатъчно допълнителни батерии за всички електронни уреди. 
 6. Слънцезащитен крем (минимум SPF 30)
 7. Лични медикаменти
 8. Нужни препарати за лична хигиена
 9. Термос – 1 литър  
 10. Бинокъл (Личен избор)

 

НЕОБХОДИМО ОБЛЕКЛО:

 1. Високи обувки за трекинг 
 2. Панталони  за трекинг (Два броя)
 3. Лятно яке за планина с воден стълб
 4. Дъждобран
 5. Дрехи за вечерта
 6. Тениски – 10 бр
 7. Чорапи – 10 бр
 8. Къси панталони
 9. Шапка 
 10. Слънчеви очила
 11. Чехли за баня/плаж
 12. Хавлия за баня 
 13. Плажно облекло
 14. Надуваемо шалте (по желание)

 

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ

дата

летище

излита

каца

летище

26-11-2021

София Терминал 2

16.00

18.25

Истанбул

27-11-2021

Истанбул

02:10

13:20

Каракас

09-12-2021

Каракас

14.55

10:00

Истанбул + 1

10-12-2021

Истанбул

14:55

15:10

София

Цени:

Дати

Възрастен

Единично настаняване

Дете /2-5,99/ с 2ма възрастни

26.11.21

8600 лв.

На запитване

      На запитване

 

В цената е включено:

 • Самолетни билети София – Каракас – София с АК „Тurkish Airlines” и чекиран багаж до 20 кг.
 • Вътрешен полет със самолет “Чесна „
 • Полет с хеликоптер до Ейнжъл Фолс
 • Всички трансфери по програмата
 • Асистиране от професионални алпинисти при слизането с рапели
 • Сателитна телефонна комуникация
 • Екипировка за къмпингуване
 • Екипировка за катерене и алпинизъм
 • Всички нощувки и хранения опоменати в програмата
 • Представител на компанията по време на пътуването
 • Професионално видеозаснемане по въздух и вода в резолюция 4 к
 • Мед. застраховка с асистанс с 10 000 евро покритие

 

В цената не е включено:

 • Разходи от личен характер
 • Алкохолни напитки
 • Услуги, неопоменати в програмата
 • PCR тестове ако са изискуеми - нашите клиенти ползват преференциална цена от 70,00лв на човек в мед. център Св. Пантелеймон с предварително записване

GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече
WonderTravel BGWEB 2021 logo
Гласувай за нас

Тази година, Уондър Травел участва за Сайт на годината 2021. Гласувай за нас в категория "Продуктов сайт".

Гласувай