Контакти

Приключение в Намибия

Програма:

Ден 1: СОФИЯ – ВИНДХУК

Среща на летище София за полет до Намибия. Добре дошли в Намибия и столицата ѝ Виндхук. Днес ни очаква почивка и нощувка след дългото пътуване. А за любителите на забележителности Виндхук притежава няколко популярни обекта. Един от тях е Христовата църква (Christuskirche), която е неофициален символ на града. Разположена е по средата на оживено кръгово кръстовище в центъра на града. Датира от първото десетилетие на XX век, съчетавайки готически и неоромански стилове. Местните занаятчийски пазари също са интересна част от автентичния дух на столицата. Нощувка във Виндхук. 

 

Ден 2: НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЕТОША

Днес се отправяме от Виндхук към Национален парк Етоша, където ще прекараме 2 нощувки.

Национален парк Етоша в Намибия е един от най-значимите резервати и сафари дестинации в Африка. В страната той е най-известният и важен национален парк. Днес площта му обхваща около 22 912 км² и е напълно ограден за защита на животните. Преди всичко, той е известен като най-голямото светилище на дивата природа в Намибия. Етоша е дом на 4 от ‘’Големите пет’’ (слон, носорог, бивол, леопард и лъв), изключение прави само биволът. За сметка на това слоновете, които се срещат там, са считани за едни от най-големите в света, поради витамините и хранителните вещества, които се намират в земята. Етоша има горд опит в опазване на черния носорог, който е застрашен, а белият носорог наскоро бе възстановен отново. Очакват ни епични гледки с многобройни слонове, жирафи, лъвове, антилопи гну, зебри, дребни южноафрикански газели.  В парка се срещат още леопарди, орикси, гепарди и още много други видове бозайници и над 340 вида птици.

Къмпингуваме в Националния парк Okaukuejo или Halali Camps, където ще наблюдаваме диви животни от впечатляваща платформа. Къмпингуване и нощувка в парка.

 

ДЕН 3: НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЕТОША

Денят ни ще започне с посрещане на изгрева и сутрешно сафари из Национален парк Етоша. Отправяме се в търсене на обитателите на парка. Ще бъдем част от един разтърсващ спектакъл, показващ необикновения свят на животните. Зоните с по-гъста растителност са дом на слонове, черни носорози и леопарди, а високо над всичко се издигат и жирафите. Около водоемите често се събират накуп хищници и тревопасни, а яркото слънце и силуетите на животни, пресичащи хорозонта ще ни потопят в атмосферата на ‘’Цар Лъв’’ и света на героите от филма. Къмпингуване и нощувка в парка.

 

ДЕН 4: НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЕТОША – ЖИВИЯТ МУЗЕЙ НА ПЛЕМЕТО ДАМАРА – ТВИФЕЛФОНТЕЙН / TWYFELFONTEIN (325КМ/4-5Ч.)

Пътешествието днес ще ни отведе в света на племето Дамара, които заедно с бушмените принадлежат към най-старите нации в Намибия. Разположен близо до Туйфелфонтейн, живият музей на Дамара е единствен по рода си. Мястото представя ‘’изгубената култура’’ на Дамара, която няма да видите никъде другаде в Намибия и по света. Общността Дамара се състои от редица подразделения, наречени ‘’хаоти’’ или групи от кланове и семейства, които преди са били разположени в специфични райони. Тук ще видим завладяващата култура и традиции на племето. Ще бъдем част от тяхната общност и автентичен начин на живот. 

Следващата ни спирка днес е Твифелфонтейн – долина, разположена в планинския район Дамара. Твифелфонтейн е обект на световното културно наследство на Юнеско. Твифелфонтейн в превод означава ‘’Фонтан на съмнението’’. Днес мястото съдържа над 2500 скални рисунки и гравюри. Изобразени са различни ловни сцени, както и много гравюри на животни (антилопи, зебри, жирафи, лъвове и др.) Петроглифите изобразяват невероятна скална живопис, а днес това е една от най-големите галерии на африканско скално изкуство на континента. Нощувка.

 

ДЕН 5: ШПИЦКОПЕ (420 КМ/8 Ч.)

Днес се отправяме към Дамараленд - дом на извисяващите се гранитни планини Шпицкопе, където ще имаме 1 нощувка. 

Шпицкопе е величествена планинска верига от гранит с драматична форма, носеща наименованието ‘’Матерхорн на Африка’’. Шпицкопе е всичко, което е останало от древен вулкан на 700 милиона години. Очакват ни дълги и прашни пътища, спиращи дъха пейзажи, древни пещери и пустинни равнини. Скалната арка (Rock Archway) е едно от най-емблематичните места в околността. Истински рай за фотографи! Ще се насладим на залеза, който огрява гранитните камъни с червени и оранжеви нюанси. След това се отправяме към къмпинга, където ни очаква вечеря и огън под звездното намибийско небе. Къмпингуване и нощувка.

 

ДЕН 6 И 7: СВАКОПМУНД ПРЕЗ КЕЙП КРОС (CAPE CROSS SEAL COLONY) И БРЕГЪТ НА СКЕЛЕТИТЕ (SKELETON COAST)- (SANDWICH HARBOUR) / (295 КМ/ 4 - 6 Ч. ОБЩО)

Днес се отправяме към Свакопмунд, като по пътя ще посетим резервата за тюлени ‘’Кейп Крос’’, както и Брегът на скелетите (Skeleton Coast). 2 Нощувки. 

Кейп Крос е дом на една от най-големите колонии на тюлени в света. Резерватът е едно изключително място, където може да се видят хиляди тюлени в естествената им среда, като броят им достига над 80 000. Името на местността Кейп Крос идва от големият каменен кръст, който е изграден на това място от португалски заселници в миналото. След това се отправяме към следващата спирка по пътя ни към Свакопмунд, а именно Skeleton Coast или Брегът на скелетите. Местните наричат мястото ‘’Земята, която Бог направил в гнева си’’. Сами ще се убедите защо. Изключително въздействащо и страховито място с останки от кораби, които са се разбили в скалите поради мъгли. Истински рай за фотографите. Ще видим останките от кораба Зейла, на 14 км южно от залива на Хентис. Пътят ни днес продължава към  Свакопмунд, който е разположен на брега на Атлантическия океан и в близост до пустинята Намиб. Свакопмунд е пълен с приключения! Едно чудесно място за истинските авантюристи и любителите на силни усещания! Красивата крайбрежна зона на Свакопмунд дава възможност за разходка, а наблюдението на африканското слънце, залязващо над Атлантическия океан е невероятно изживяване. Очакват ни много емоции по въздух и вода, както и много изживявания сред пясъчните дюни на пустинята Намиб. Дали ще летите с парапланер, ще скачате с парашут, ще карате кайтсърф сред вълните на Атлантическия океан, ще се спускате с борд и АТВ по дюните на пустинята Намиб или ще се впуснете в  тур до дюните на Sandwich Harbour – пригответе се за истинско предизвикателство, адреналин и приключение, което ще запомните завинаги!

 

ДЕН 8: СОСУСВЛЕЙ И МЪРТВАТА ДОЛИНА (DEADVLEI) (350KM/ 6-7Ч)

Днес се отправяме към сюреалистичните пейзажи на Сосусвлей и Мъртвата долина, част от Национален парк Намиб-Науклуфт. Ще преминем през прохода Куйзеб, където се намират едни от най-високо разположените пътища в страната. Място, където можем да оценим огромния мащаб и невероятен пейзаж на Намибия. Пътя към Сосусвлей ще ни покаже и Тропикът на Козирога (Tropic of Capricorn). Стигаме до неповторимият и въздействащ пейзаж на глиненото плато Сосусвлей - част от Националният парк Намиб-Науклуфт.  Може би няма думи, които да опишат гледките, които ни очакват. Гледки, които са акцент на всяко пътуване до Намибия. Гигантски пустинни дюни, суров пейзаж и фантастичен залез.  Тук ще видим най-високите пясъчни дюни в света. Някои от тях се извисяват на 300 метра височина към яркото синьо небе. По залез се отправяме към Мъртвата долина или DeadVlei – мъртво езеро, където акациеви дървета, изсъхнали преди повече от 900 години създават невероятен сюреалистичен пейзаж. Мъртвата долина, заобиколена от пустинните дюни е мечта за всеки фотограф. Днес DeadVlei е една от най-популярните и фантастични атракции в света. Къмпингуване и нощувка.

 

ДЕН 9

Днешният ден е посветен на националният парк, където ще се наслаждаваме на дюните и пейзажите. Ще се разхождаме и снимаме. Очаква ни невероятна гледка към величествените дюни по време на изгрев. Тогава, когато светлината идваща от изток ги оцветява в ярки, черни и оранжеви нюанси. Това е пустинята Намиб. Къмпингуване.

 

ДЕН 10: СОСУСВЛЕЙ (SOSSUSVLEI) ДО ВИНДХУК ПРЕЗ СОЛИТЕР (SOLITAIRE) | - ВИНДХУК, (365КМ/5-6 Ч)

След закуска потегляме обратно към столицата Виндхук. Ще посетим малкият град Солитер, който е разположен близо до националния парк Намиб-Науклуфт. Малкото градче напомня на сцена от ‘’Този, див, див запад’’ . Ще се потопим в атмосфера, която наподобява декор от стар американски уестърн. Истински оазис сред пустинята на Намибия. Солитер е популярен с гробището за коли и стари превозни средства. Пуст, самотен, пустинен. След пустинния пейзаж на Солитер се отправяме към Виндхук. Настаняваме се удобно, взимаме си сладолед и потегляме обратно към столицата. Очакват ни няколко часа по прав път обратно и много удовлетворение от изживяното приключение. Нощуваме в хотел във Виндхук.

Очакваме те в Африка! Почувствай звуците на Намибия!

Допълнителна информация:

Бъдете готови за големи температурни амплитуди. През зимата температурите достигат приятните 20°C до 25°C. През нощта обаче може да паднат под 0°С. През лятото стигат до над 40°C, понякога дори 50°C.

 1. Oбувки за трекинг
 2. Панталони  за трекинг
 3. Удобни маратонки за пътуване в колата
 4. Яке за планина с воден стълб
 5. Топли дрехи за вечерта
 6. Тениски – 10 бр
 7. Чорапи – 10 бр
 8. Къси панталони
 9. Шапка
 10. Шал за лице 
 11. Слънчеви очила
 12. Чехли за баня/плаж
 13. Плажно облекло
 14. Челник с резервни батерии
 15. Външна батерия М-PowerBank
 16. Репелент срещу насекоми с DEET.
 17. Слънцезащитен крем (минимум SPF 40).
 18. Лични медикаменти
 19. Хидратиращи кремове
 20. хидратиращ спрей за нос
 21. Нужни препарати за лична хигиена
 22. Термос – 1 литър 
 23. Малка раница за дневни преходи (15лт) 
 24. Бинокъл (Личен избор)

Цени:

Дати

Възрастен

Единично настаняване

Дете /2-5,99/ с 2ма възрастни

01.10.21

6700 лв.

На запитване

      На запитване

 

В цената са включени:

 • Самолетни билети 
 • Медицинска застраховка с  покритие 10000 евро
 • Всички вътрешни трансфери пo програмата
 • Всички нощувки в къмпинги
 • Всички нощувки в хотели
 • Всички такси в парковете
 • Храна и вода по време на приключението
 • Екипировка за къмпингуване
 • Кратък курс по Фотография с Димитър Караниколов
 • Полет с парапланер с Весо Овчаров (при подходящи  атмосферни условия)
 • Професионално видеозаснемане по въздух, земя и под вода в резолюция 4k
 • Всеки един от Вас ще получи обработено видео и уникални снимки от своя собствен приключенски филм.

 

В цената не са включени:

 • Туристическа виза за Намибия - € 80.00
 • Разходи от личен характер
 • Храна неупомената в програмата
 • Алкохол и напитки
 • Услуги, неупоменати в програмата
 • PCR тестове ако са изискуеми - нашите клиенти ползват преференциална цена от 70,00лв на човек в мед. център Св. Пантелеймон с предварително записване

GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече