Контакти

Приключение в Намибия

Програма:

Ден 1: СОФИЯ – ВИНДХУК

Среща на летище София за полет до Намибия. Добре дошли в Намибия и столицата ѝ Виндхук. Днес ни очаква почивка и нощувка след дългото пътуване. А за любителите на забележителности Виндхук притежава няколко популярни обекта. Един от тях е Христовата църква (Christuskirche), която е неофициален символ на града. Разположена е по средата на оживено кръгово кръстовище в центъра на града. Датира от първото десетилетие на XX век, съчетавайки готически и неоромански стилове. Местните занаятчийски пазари също са интересна част от автентичния дух на столицата. Нощувка във Виндхук. 

 

Ден 2: НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЕТОША

Днес се отправяме от Виндхук към Национален парк Етоша, където ще прекараме 2 нощувки.

Национален парк Етоша в Намибия е един от най-значимите резервати и сафари дестинации в Африка. В страната той е най-известният и важен национален парк. Днес площта му обхваща около 22 912 км² и е напълно ограден за защита на животните. Преди всичко, той е известен като най-голямото светилище на дивата природа в Намибия. Етоша е дом на 4 от ‘’Големите пет’’ (слон, носорог, бивол, леопард и лъв), изключение прави само биволът. За сметка на това слоновете, които се срещат там, са считани за едни от най-големите в света, поради витамините и хранителните вещества, които се намират в земята. Етоша има горд опит в опазване на черния носорог, който е застрашен, а белият носорог наскоро бе възстановен отново. Очакват ни епични гледки с многобройни слонове, жирафи, лъвове, антилопи гну, зебри, дребни южноафрикански газели.  В парка се срещат още леопарди, орикси, гепарди и още много други видове бозайници и над 340 вида птици.

Къмпингуваме в Националния парк Okaukuejo или Halali Camps, където ще наблюдаваме диви животни от впечатляваща платформа. Къмпингуване и нощувка в парка.

 

ДЕН 3: НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЕТОША

Денят ни ще започне с посрещане на изгрева и сутрешно сафари из Национален парк Етоша. Отправяме се в търсене на обитателите на парка. Ще бъдем част от един разтърсващ спектакъл, показващ необикновения свят на животните. Зоните с по-гъста растителност са дом на слонове, черни носорози и леопарди, а високо над всичко се издигат и жирафите. Около водоемите често се събират накуп хищници и тревопасни, а яркото слънце и силуетите на животни, пресичащи хорозонта ще ни потопят в атмосферата на ‘’Цар Лъв’’ и света на героите от филма. Къмпингуване и нощувка в парка.

 

ДЕН 4: НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЕТОША – ЖИВИЯТ МУЗЕЙ НА ПЛЕМЕТО ДАМАРА – ТВИФЕЛФОНТЕЙН / TWYFELFONTEIN (325КМ/4-5Ч.)

Пътешествието днес ще ни отведе в света на племето Дамара, които заедно с бушмените принадлежат към най-старите нации в Намибия. Разположен близо до Туйфелфонтейн, живият музей на Дамара е единствен по рода си. Мястото представя ‘’изгубената култура’’ на Дамара, която няма да видите никъде другаде в Намибия и по света. Общността Дамара се състои от редица подразделения, наречени ‘’хаоти’’ или групи от кланове и семейства, които преди са били разположени в специфични райони. Тук ще видим завладяващата култура и традиции на племето. Ще бъдем част от тяхната общност и автентичен начин на живот. 

Следващата ни спирка днес е Твифелфонтейн – долина, разположена в планинския район Дамара. Твифелфонтейн е обект на световното културно наследство на Юнеско. Твифелфонтейн в превод означава ‘’Фонтан на съмнението’’. Днес мястото съдържа над 2500 скални рисунки и гравюри. Изобразени са различни ловни сцени, както и много гравюри на животни (антилопи, зебри, жирафи, лъвове и др.) Петроглифите изобразяват невероятна скална живопис, а днес това е една от най-големите галерии на африканско скално изкуство на континента. Нощувка.

 

ДЕН 5: ШПИЦКОПЕ (420 КМ/8 Ч.)

Днес се отправяме към Дамараленд - дом на извисяващите се гранитни планини Шпицкопе, където ще имаме 1 нощувка. 

Шпицкопе е величествена планинска верига от гранит с драматична форма, носеща наименованието ‘’Матерхорн на Африка’’. Шпицкопе е всичко, което е останало от древен вулкан на 700 милиона години. Очакват ни дълги и прашни пътища, спиращи дъха пейзажи, древни пещери и пустинни равнини. Скалната арка (Rock Archway) е едно от най-емблематичните места в околността. Истински рай за фотографи! Ще се насладим на залеза, който огрява гранитните камъни с червени и оранжеви нюанси. След това се отправяме към къмпинга, където ни очаква вечеря и огън под звездното намибийско небе. Къмпингуване и нощувка.

 

ДЕН 6 И 7: СВАКОПМУНД ПРЕЗ КЕЙП КРОС (CAPE CROSS SEAL COLONY) И БРЕГЪТ НА СКЕЛЕТИТЕ (SKELETON COAST)- (SANDWICH HARBOUR) / (295 КМ/ 4 - 6 Ч. ОБЩО)

Днес се отправяме към Свакопмунд, като по пътя ще посетим резервата за тюлени ‘’Кейп Крос’’, както и Брегът на скелетите (Skeleton Coast). 2 Нощувки. 

Кейп Крос е дом на една от най-големите колонии на тюлени в света. Резерватът е едно изключително място, където може да се видят хиляди тюлени в естествената им среда, като броят им достига над 80 000. Името на местността Кейп Крос идва от големият каменен кръст, който е изграден на това място от португалски заселници в миналото. След това се отправяме към следващата спирка по пътя ни към Свакопмунд, а именно Skeleton Coast или Брегът на скелетите. Местните наричат мястото ‘’Земята, която Бог направил в гнева си’’. Сами ще се убедите защо. Изключително въздействащо и страховито място с останки от кораби, които са се разбили в скалите поради мъгли. Истински рай за фотографите. Ще видим останките от кораба Зейла, на 14 км южно от залива на Хентис. Пътят ни днес продължава към  Свакопмунд, който е разположен на брега на Атлантическия океан и в близост до пустинята Намиб. Свакопмунд е пълен с приключения! Едно чудесно място за истинските авантюристи и любителите на силни усещания! Красивата крайбрежна зона на Свакопмунд дава възможност за разходка, а наблюдението на африканското слънце, залязващо над Атлантическия океан е невероятно изживяване. Очакват ни много емоции по въздух и вода, както и много изживявания сред пясъчните дюни на пустинята Намиб. Дали ще летите с парапланер, ще скачате с парашут, ще карате кайтсърф сред вълните на Атлантическия океан, ще се спускате с борд и АТВ по дюните на пустинята Намиб или ще се впуснете в  тур до дюните на Sandwich Harbour – пригответе се за истинско предизвикателство, адреналин и приключение, което ще запомните завинаги!

 

ДЕН 8: СОСУСВЛЕЙ И МЪРТВАТА ДОЛИНА (DEADVLEI) (350KM/ 6-7Ч)

Днес се отправяме към сюреалистичните пейзажи на Сосусвлей и Мъртвата долина, част от Национален парк Намиб-Науклуфт. Ще преминем през прохода Куйзеб, където се намират едни от най-високо разположените пътища в страната. Място, където можем да оценим огромния мащаб и невероятен пейзаж на Намибия. Пътя към Сосусвлей ще ни покаже и Тропикът на Козирога (Tropic of Capricorn). Стигаме до неповторимият и въздействащ пейзаж на глиненото плато Сосусвлей - част от Националният парк Намиб-Науклуфт.  Може би няма думи, които да опишат гледките, които ни очакват. Гледки, които са акцент на всяко пътуване до Намибия. Гигантски пустинни дюни, суров пейзаж и фантастичен залез.  Тук ще видим най-високите пясъчни дюни в света. Някои от тях се извисяват на 300 метра височина към яркото синьо небе. По залез се отправяме към Мъртвата долина или DeadVlei – мъртво езеро, където акациеви дървета, изсъхнали преди повече от 900 години създават невероятен сюреалистичен пейзаж. Мъртвата долина, заобиколена от пустинните дюни е мечта за всеки фотограф. Днес DeadVlei е една от най-популярните и фантастични атракции в света. Къмпингуване и нощувка.

 

ДЕН 9

Днешният ден е посветен на националният парк, където ще се наслаждаваме на дюните и пейзажите. Ще се разхождаме и снимаме. Очаква ни невероятна гледка към величествените дюни по време на изгрев. Тогава, когато светлината идваща от изток ги оцветява в ярки, черни и оранжеви нюанси. Това е пустинята Намиб. Къмпингуване.

 

ДЕН 10: СОСУСВЛЕЙ (SOSSUSVLEI) ДО ВИНДХУК ПРЕЗ СОЛИТЕР (SOLITAIRE) | - ВИНДХУК, (365КМ/5-6 Ч)

След закуска потегляме обратно към столицата Виндхук. Ще посетим малкият град Солитер, който е разположен близо до националния парк Намиб-Науклуфт. Малкото градче напомня на сцена от ‘’Този, див, див запад’’ . Ще се потопим в атмосфера, която наподобява декор от стар американски уестърн. Истински оазис сред пустинята на Намибия. Солитер е популярен с гробището за коли и стари превозни средства. Пуст, самотен, пустинен. След пустинния пейзаж на Солитер се отправяме към Виндхук. Настаняваме се удобно, взимаме си сладолед и потегляме обратно към столицата. Очакват ни няколко часа по прав път обратно и много удовлетворение от изживяното приключение. Нощуваме в хотел във Виндхук.

Очакваме те в Африка! Почувствай звуците на Намибия!

Допълнителна информация:

Бъдете готови за големи температурни амплитуди. През зимата температурите достигат приятните 20°C до 25°C. През нощта обаче може да паднат под 0°С. През лятото стигат до над 40°C, понякога дори 50°C.

 1. Oбувки за трекинг
 2. Панталони  за трекинг
 3. Удобни маратонки за пътуване в колата
 4. Яке за планина с воден стълб
 5. Топли дрехи за вечерта
 6. Тениски – 10 бр
 7. Чорапи – 10 бр
 8. Къси панталони
 9. Шапка
 10. Шал за лице 
 11. Слънчеви очила
 12. Чехли за баня/плаж
 13. Плажно облекло
 14. Челник с резервни батерии
 15. Външна батерия М-PowerBank
 16. Репелент срещу насекоми с DEET.
 17. Слънцезащитен крем (минимум SPF 40).
 18. Лични медикаменти
 19. Хидратиращи кремове
 20. хидратиращ спрей за нос
 21. Нужни препарати за лична хигиена
 22. Термос – 1 литър 
 23. Малка раница за дневни преходи (15лт) 
 24. Бинокъл (Личен избор)

Цени:

Дати

Възрастен

Единично настаняване

Дете /2-5,99/ с 2ма възрастни

01.10.21

6700 лв.

На запитване

      На запитване

 

В цената са включени:

 • Самолетни билети 
 • Медицинска застраховка с  покритие 10000 евро
 • Всички вътрешни трансфери пo програмата
 • Всички нощувки в къмпинги
 • Всички нощувки в хотели
 • Всички такси в парковете
 • Храна и вода по време на приключението
 • Екипировка за къмпингуване
 • Кратък курс по Фотография с Димитър Караниколов
 • Полет с парапланер с Весо Овчаров (при подходящи  атмосферни условия)
 • Професионално видеозаснемане по въздух, земя и под вода в резолюция 4k
 • Всеки един от Вас ще получи обработено видео и уникални снимки от своя собствен приключенски филм.

 

В цената не са включени:

 • Туристическа виза за Намибия - € 80.00
 • Разходи от личен характер
 • Храна неупомената в програмата
 • Алкохол и напитки
 • Услуги, неупоменати в програмата
 • PCR тестове ако са изискуеми - нашите клиенти ползват преференциална цена от 70,00лв на човек в мед. център Св. Пантелеймон с предварително записване

GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече
WonderTravel BGWEB 2021 logo
Гласувай за нас

Тази година, Уондър Травел участва за Сайт на годината 2021. Гласувай за нас в категория "Продуктов сайт".

Гласувай