Контакти

Приключение с кемпер в Исландия

Програма:

Ден 1:

Среща на летище София, Терминал 2 в 05:00 ч., 15 юли. Заминаване на  в 6:50 ч. Трансфер във Франкфурт в 8:15 ч.,  излитане 10:30 ч. и кацане Рейкявик в 12:10 ч.

Добре дошли в Исландия!Ще ви посрещнем на летището и потегляме с кемпер в посока Skógafoss. От тук започва и вашата исландска приказка. Първото усещане, което Исландия оставя е за безвремие. Онова безвремие, което те кара да почувстваш природата и това как тя е по-силна от нас.  Този ден ще ви покажем неземни водопади, вулканични кратери, приказни долини, горещи извори, фантастични пейзажи и невероятна природа! Очакват ни красивите природни феномени на Исландия. Следващата спирка е Кратерът Керид (Kerid Crater), който е формиран след изригване на вулкан преди около 3000 години. Езерото в него притежава невероятен аквамаринен цвят. Керид е едно от няколкото кратерни езерата в района, известни като Западната вулканична зона на Исландия. На един час спираме на Гейсир, където се намират и множество фумароли. Това са отвори в земната кора, които излъчват пара и газ. Продължаваме към най-известният гейзер на Исландия – Строхкюр   (Strokkur,Haukadalsvegur). Ще станем свидетели на  невероятно природно зрелище – изригване на гореща вода и пара с височина от 20 до 40 метра. Това природно явление се наблюдава на всеки 5 до 10 минути. Продължаваме към следващия исландски феномен – Gullfoss Falls или “Златният водопад“. Това място е едно от природните чудеса на Исландия, а падащите му води сякаш отиват направо под земята. А сега си представете внушителен и живописен водопад, зад който може да отидете и да му се насладите и от други гледни точки. Това е Seljalandsfoss – един от най-красивите и фотогенични водопади в Исландия, който е висок 60 метра. На това живописно място Gullfoss Falls може да си изберем, дали да пренощуваме тук или да продължим към Seljalandsfoss, Skogafoss, което е на 2 часа път от Gullfoss Falls. Не забравяйте, че ние сме в подвижните си домове, в които може да пренощуваме, където си пожелаем под скандинавското небе.

 

Ден 2

Исландия е сюрреалистичен пейзаж. Северната ѝ действителност и атмосфера от друга планета носят специални усещания. Този ден от пътуването ще ви покажем извънземни места, които крият пейзажи с дива и драматична красота, самолетни останки,  черни плажове с непозната красота, каньони, водопади и гледки, недокоснати от човешко присъствие.  Денят е 21 ноември 1973г. Около 14:00ч. самолет Douglas Super DC 3  със седем членен екипаж се блъска в Sólheimasandur. Няма пострадали, а днес белите останки на самолета създават драматична и мистериозна атмосфера сред тъмния вулканичен пясък. Тук ще имаме преход около 2 часа, за който не е необходимо да имате физическа подготовка. Пътят е обработен без денивелация. След това продължаваме пътя си към скалната арка Дирхоулей (Dyrhólaey) или Door Hill. С вулканичния си произход, невероятните гледки към южното крайбрежие, богатството на птичи живот и историческия си фар, това място е едно от най-красивите в Исландия. Тук може да се срещне и любимият жител на Исландия – птицата Atlantic Puffin. Следващата спирка е най -известният плаж в Исландия и един от най-известните в света – плажът Рейнисфяра (Reynisfjara Beach). Плажът е черен и разказва легенди за тролове и морски чудовища. Място, където властва дивата и драматична красота на Исландия, а вълните на Атлантическият океан бушуват с огромна сила и тътен. Красивата картина се обогатява и от впечатляващите скални образувания Рейнисдрангар (Reynisdrangar Seastacks), разположени близо до брега. Легенда разказва, че Рейнисдрангар са останки от битката между тролове и тримачтов кораб. Продължаваме към друго природно чудо на Исландия. Помните ли сцената с полета на дракона в първия епизод от Сезон 8 на Game Of Thrones? Това е каньонът Fjaðrárgljúfur, разположен в югоизточната част на Исландия и нашата следваща спирка. Продължаваме към Skaftafell Camping, Möðruvellir 4, Möðruvallavegur.

 

Ден 3

Преди закуска ни очаква около 30 минути преход в посока до внушителния водопад Свартифос  (Svartifoss). Името му буквално означава “Черният водопад“ и е още един от природните шедьоври на Исландия. За награда след прехода ще получите неповторимите PANIC палачинки. Следващата спирка е още едно от вълшебствата на Исландия – Глетчера Svínafellsjökul, който е едно истинско ледено вдъхновение, забелязано отново от продуцентите на Game Of Thrones. В югоизточната част на Исландия, сред самотната дива природа се намира ледниковата лагуна Йокулсарлон (Jökulsárlón Ice Beach). Из кристално сините води се носят различни по форма и размери айсберги от ледника Breiðamerkurjökull. Продължаваме към Stokksnes – полуостров  на югоизточното исландско крайбрежие, а там ни очаква и една от най-красивите планини на Исландия – Вестрахорн (Vestrahorn Mountain). Тази планина и този невероятен пейзаж са истински Рай за фотографите. Тук ще ви покажем картина от естествената красота на планетата с драматични върхове, достигащи до 454 м, контури от друго измерение, черен плаж и тайнствена атмосфера. Място, което ще завладее душите ви. Особено по време на изгреви и залези. Ще видим и красивата  планина Ейстрахорн (Eystrahorn), която е също толкова завлaдяваща, както и Hvalnes Lighthouse. Тaзи вечер ще останем да пренощуваме тук (диво къмпингувне) под издигащите се стръмни скали от Атлантическия океан.

 

Ден 4

След закуска тръгваме в посока Детифос (Dettifoss). Пътят, който ни очаква ще е около 4 часа, като докато пътуваме може да се наслаждавате на черно-сиви пясъчни скали, които наподобяват лунен пейзаж. Исландия съхранява някои от най-невероятните гледки на Земята. Там между огъня и леда, из природните шедьоври и драматични  цветове, всяко кътче изглежда като от филмите.   Като във филмите е и водопадът Детифос (Dettifoss), който е известен като най-могъщият водопад на Европа. Обемът на падащата вода е 500 кубични метра в секунда, а гледката няма как да ви разочарова. Отправяме се към геотермалната долина Хверир (Hverir), където горещите извори, безкрайния пейзаж и пасторалните цветове създават извънземна атмосфера. Не сме били на Марс, но си го представяме точно така и затова ще останем тук да преспим (диво къмпингуване). 

 

Ден 5

След закуска продължаваме пътуването и спираме до едно от най-експлозивните места в страната – вулканът Крафла (Krafla). Ще видим и кратерът Вити, който се е формирал след мощно изригване на вулкана в миналото. Днес е известен със зеленото езеро в него. Поемаме в посока Reykjahlíð. Преди да стигнем там обаче ще се отбием да направим кратък преход по самия връх на кратер Hverfjall. Reykjahlíð e малко селце, което е разположено на брега на езерото Mývatn. Районът е фантастичен и като изваден от книгите на Дж. Р. Толкин. Исландия е пълна с водопади и всеки един е красив и внушителен по свой собствен начин. Ще видим и величествения водопад Годафос (Goðafoss Waterfall), който е една   от най-внушителните забележителности на страната. Наричан е “Водопадът на Боговете“ и днес е любимо място за фотографите. Денят ни приключва и се отправяме към Halllandsnes Apartments. Това за нас е една изключително комфортна къща, която е разположена на брега на Фиорда до град Akureyri. Тук ще може да се насладите на термален извор, който е на метри от къщата, както и две джакузита, които са разположени точно пред спалните ви.

 

Ден 6

След закуска тръгваме в посока Kirkjufell, където са снимани едни от най-запомнящите се сцени от Game of Thrones. Пътят до там е 6 часа и според настроението и силите на групата може да се отбием на Deildartunguhver, който е най-големият и мощен горещ извор в Европа. Разположен е в района на Reykholtsdalur в западната част на Исландия. Изворът изхвърля 180 литра вода в секунда с постоянни 97 градуса по Целзий. Има редица дървени пътеки, които позволяват безопасното наблюдение на изворите. Отправяме се към  водопадите Храунфосар (Hraunfossar) и Барнафос (Barnafoss)-поредица от водопади, които създават пореден необикновен пейзаж. На път сме към следващата спираща дъха гледка. Kirkjufell или Църковната планина е най-красивата планина на полуостров Snæfellsnes и една от най-невероятните в Исландия. Kirkjufell е най-сниманата планина на Исландия. След като се насладим и запечатим тези гледки се отправяме към Рейкявик, където ще нощуваме.

 

Ден 7

Днес ще можете да разгледате столицата на Исландия - Рейкявик. Тук може да се насладите на уютни и цветни кафенета, в които може да опитате страхотни тестени изделия. Градът е изпълнен с разноцветни къщи и фасади, обрисувани с уникални графити. Ще видите Енорийска църква Hallgrimskirkja, която е строена в продължение на 41 години. Със своите 73 метра е най-голямата църква в Исландия и шестата най-висока архитектурна структура в страната. Задължително ще минем по главната търговска улица Laugavegur. Това е мястото, където може да си накупите сувенири, да се полюбувате на впечатляващите графити и цветя, които украсяват целия град. По желание след сутрешната разходка из града може да посетим Синята лагуна, която е една от най-известните забележителности в Исландия. Следобед ще потеглим към вулкана Fagradalsfjall и ако имаме късмет ще се насладим на лавинното шоу, което може да ни предостави най-горещата точка на света. Преходът до там е около 2 часа и е подходящ за всеки. Трудността не е голяма и не се изисква специална физическа подготовка.

 

Ден 8

Този ден ще ви покажем още един от водопадите на Исландия. Отправяме се в посока Hraunfossar и спираме на водопада Fossatún, за който също се носят легенди, че е охраняван от тролове.

Продължаваме към Reykjavik.

 

Ден 9

Последен ден в Исландия. Земята на водопадите и спиращите дъха пейзажи. Земята на ледниците и гейзерите. Земята на студения север и горещите извори. Земята на дивите пейзажи. Земята, която създава истории. До скоро, Исландия!

Следва излитане от летище Рейкявик в 00:25 ч. Трансфер във Франкфурт в 05:55 ч.. Излитане и пристигане в София 10:05 ч. - 13:15 ч.

Хотели по програмата:

ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА

Усещане за свобода, независимост и несравними емоции на колела – това е само част от изживяването при пътуването с кемпер.

Представете си усещането да се събуждате всеки ден на ново място с вдъхновяващ пейзаж. Пътуването с кемпер е жадувано бягство за всички ентусиасти, които мечтаят за лудо приключение, щура компания и емоции в синхрон с природата.

Вашите подвижни домове за следващите дни са 3 кемпера, в които ще се настанят по 5 човека и ще се движим заедно. Всеки кемпер ще разполага с един шофьор, който ще бъде и вашия гид по време на пътуването. Кемперите ще ви очакват заредени с хранителни продукти и напитки. Кемперите са модели 2018-2019 с най-високо ниво на оборудване, тип motorhome, представете си гарсониера на колела с две спални king size и едно единично легло персон и половина, комфортна баня, тоалетна, гардероби за дрехи, кухня, WIFI, и 220W ток. И това не е всичко. Всеки един избран от нас къмпинг разполага с душове, кухни, и невероятна локация. Храната е All inclusive. 

Допълнителна информация:

летище

излита

каца

летище

София Терминал 2

05:00

06:50

Франкфурт

Франкфурт

10:30

12:10

Рейкявик

Рейкявик

00:25

05:55

Франкфурт

Франкфурт

10:05

13:15

София Tерминал 2

 

В Исландия майката природа твори по различен начин с друга четка и фантазия. Тя е контрастна и страстна. Огън и лед. Тя е като друга планета със студена опаковка и гореща душа. Между могъщия океан и вулканичните пейзажи, където заснежените върхове срещат черните плажове. Страната на най-изумителните водопади, горещите извори, димящи кратери и магични северни сияния. Единственият начин да я опознаеш и изживееш е да я обиколиш с кемпер и фотоапарат, защото зад всеки завой си на нова сюрреалистична гледка, която просто трябва да запечаташ завинаги.

Пътуването до другата Земя, наречена Исландия, е “Мисия възможна“. За да се насладите на красотите ѝ, трябва да отговаряте на едно от следните условия:

Вариант 1. Да имате сертификат за ваксинация.

Вариант 2. Да имате положителен PCR тест доказващ преболедуване на ковид 19, който да не е по-стар от 6 месеца.

Вариант 3. Да си направите количествен кръвен тест за антитела, с който да докажете наличието на такива. Той трябва да се направи до 72 часа преди заминаване.

Освен това е задължително да имате PCR тест, който да е направен не по-късно от 48 часа преди заминаване.

 

Необходима екипировка:

 • 1. Зимни обувки за планина
 • 2. Зимно яке и панталон за планина
 • 3. Топли чорапи 2 броя – 1бр. на краката + 1бр. резервен
 • 4. Зимни ръкавици 1 бр. + 1 бр. резервен
 • 5. Зимна шапка
 • 6. Топла блуза – термо бельо
 • 7. Раница – 15 литра
 • 8. Термос – 0.75 литра ( вместо пластмасова бутилка вода )
 • 9. Канче или pvc чаша за многократна употреба

Цени:

В цената е включено:

 • Самолетни билети София – Рейкявик както и обратно с включен стандартен ръчен багаж и чекиран куфар до 20 кг.( Препоръчваме вместо куфар, да пътувате с раница 75л.)
 • Всички транспортни разходи
 • Всички нощувки
 • Храна и напитки по време на програмата
 • Готвач
 • Екипировка за къмпингуване
 • Медицинска застраховка с асистанс покритие 10 000 евро
 • 2-ма водачи по време на пътуването


В цената не е включено:

 • разходи от личен характер
 • алкохолни напитки
 • услуги, неупоменати в програмата
 • PCR тестове ако са изискуеми - нашите клиенти ползват преференциална цена в мед. център Св. Пантелеймон с предварително записване

GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече
WonderTravel BGWEB 2021 logo
Гласувай за нас

Тази година, Уондър Травел участва за Сайт на годината 2021. Гласувай за нас в категория "Продуктов сайт".

Гласувай