Контакти

Приключение с кемпер в Норвегия

Програма:

ДЕН 1:

Чакаме се на летище София, Терминал 2 в 04:00 ч. на 01.07.22 г. Излитаме София - Мюнхен 06:00 ч. - 06:55 ч.Трансфер Мюнхен - Осло 08:40 ч. - 10:50 ч. Осло (Oslo) – Тролстиген (Тrollstigen) , около 430 км.

Пристигате в столицата Oslo (Oslo Airport), където ще ви очакваме с кемпер и тръгваме към Тrollstigen. Представете си свободата да се събуждате всеки ден на ново приключение. Пътуването с кемпер дава именно това усещане.  Trollstigen или „Пътят на троловете“ е един от най-живописните и драматични райони в Норвегия. През него преминава туристически маршрут, който е сред най-впечатляващите гледки в страната. Намира се дълбоко в планините в региона Раума в западната част на Норвегия. Пред нас ще се открият спиращи дъха гледки, изумителни водопади, стръмни отвесни скали, тюркоазени води и кристално чисти езера. Пътят е открит през 1936г. и днес е сред най-посещаваните атракции в страната.  Легенда разказва, че троловете бродят през нощта по Trollstigen и се превръщат в камък, когато ги докоснат слънчевите лъчи. Едно от онези места, където усещаш цялото могъщество на Норвегия. Място, където човекът и природата съжителстват в едно цяло.  Доказателство за това е съоръжението на посетителския център Trollstigen, който е един от петте архитектурни проекта по туристическия маршрут Geiranger-Trollstigen и е проектиран така, че да се слее максимално с природата. Мястото е един истински архитектурен шедьовър, разположен сред фантастичните природни пейзажи.  В края на ден първи от приключението следва вечеря и нощувка в кемпера.

 

ДЕН 2:

Тролстиген (Тrollstigen) – Гейрангер (Geiranger) , 150 км. / 3ч.

Величествени планини, спиращи дъха водопади, дълбоки сини води и сюрреалистичен пейзаж, който ще ни отведе в един различен свят. Това е света на Гейрангерфиорд – един от най-красивите и внушителни норвежки фиорди. Една фантастична гледка от историите за древните викинги и мистични герои. Гейрангерфиорд е в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. С дължината си от 15-километра, покрити със сняг планински върхове, внушителни водопади, зеленина и дълбоки, сини води , този фиорд е един от най-красивите в света. Ще се качим и на ферибот, от където ще се потопим още повече в невероятната природа на мястото. Там сред невероятният  живописен пейзаж се намира и малкото селце Гейрангер. Местното му население наброява едва 300 жители, а селцето притежава непокътната и автентична атмосфера.  По желание може да опознаете мястото с каяци, където ще се потопите още повече в скандинавския чар на Гейрангер. В края на втори ден от пътешествието ни очаква ще си запалим огън и ще си приготвим вечеря  на брега на това фантастично място. Ако имаме късмет и сме достатъчно сръчни с въдиците ще може да хапнем и прясно уловена треска.

 

ДЕН 3:

Гейрангер (Geiranger) – Стрин (Stryn) – Лоен (Loen) – Църквата „Боргунд“  (Borgund Stave Church)  – Олден (Olden) , 90 км./2-4 ч.

 

Норвегия притежава невероятен дух. Атмосфера от времето на викингите и онези пейзажи от декорите на филмите. Норвегия се крие в малките, типични селца, които приличат на илюстрации от книгите. Третия ден от пътуването ще ви покажем именно това. След закуска се отправяме в посока  Stryn – Loen –Borgund Stave Church  – Olden. Очаква ни пътуване до уютните скандинавски градчета, където ще се насладим и на мистичната архитектура на Норвегия. Малките норвежки селца притежават пастелни тонове и типични нюанси. Те се отличават със своята архитектура и автентичност. Ще ги видим в средата на буйна зелена гора, близо до невероятните водопади. Сякаш си попаднал направо в приказките. В приказките, но онези на братя Грим ще ни потопи и следващата спирка – дървената Църква „Боргунд“  (Borgund Stave Church). Наричат я ‘’Църквата на викингите’’ и тя е от най-добре запазените и автентични църкви в Норвегия. Построена е около 1180 г. и притежава изящна архитектура. Богато украсена е с дърворезби, а най-характерни са четирите драконови глави на покрива, които напомнят дърворезбите с драконови глави на норвежките кораби. Следва невероятно изживяване край Olden. Следва нощувка в къмпинг Olden Camping Gytri, където ще може да си направим барбекю или да се разходим с дървена лодка по езерото Oldevatn, като сме сигурни, че няма да сте виждали никъде толкова тюркоазена вода.

 

ДЕН 4:

Глетчер Briksdalsbreen

Между бурните водопади и високи върхове сред съвършената природа на Норвегия е разположен популярния глетчер Briksdalsbreen. Briksdalsbreen е ръкав на големия ледник Jostedalsbreen и се намира в Националния парк Jostedalsbreen. Пътешественици от всички краища на света идват, за да посетят този глетчер, който се спуска от 1200 метра надолу към красивата долина Briksdalen. След леденото приключение се връщаме в Olden. Следва свободно време. По желание плаване с дървена лодка. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 5:

Глетчер Briksdalsbreen

Между бурните водопади и високи върхове сред съвършената природа на Норвегия е разположен популярния глетчер Briksdalsbreen. Briksdalsbreen е ръкав на големия ледник Jostedalsbreen и се намира в Националния парк Jostedalsbreen. Пътешественици от всички краища на света идват, за да посетят този глетчер, който се спуска от 1200 метра надолу към красивата долина Briksdalen. След леденото приключение се връщаме в Olden. Следва свободно време. По желание плаване с дървена лодка. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 6:

Лаердал(Lærdal) – Aурланд (Aurland) – Одда (Odda) , 200 km / 3.5 ч.

След закуска се oтправяме в посока Odda като ще минем през Aurland, където ще видим още от природните шедьоври на Норвегия. Високо над малкия норвежки град Aurland се издига платформата за наблюдение Aurland Lookout. Разположена на 650 метра над морското равнище тази точка предлага невероятна панорамна гледка към Aurlandsfjord и към целия район. Oткрита  e през 2006 г. и  бързо се превръща в едно от най-фотогеничните места в района. Едно от местата, на които ще се почувствате на върха на света. Следващата спирка е Odda  – отправна точка за катерене до Trolltunga. Вечерта ще се настаним в комфортна къща с всички удобства . Следва свободна програма, риболов по желание, вечеря и нощувка.

 

ДЕН 7:

Тролтунга (Trolltunga) – Преход 23км-30 км общо/около 12 ч.

Trolltunga  или ‘’Езикът на трола’’ е хоризонтална скала или скално образувание, разположено на около 1100 метра над морското равнище в долината Skjeggedal. Trolltunga е любимо място на авантюристите, на търсачите на силни усещания и на онези, които искат да погледнат света отвисоко. Усещането, когато седнете на ръба е сякаш света е в краката ви. Приключение, което не може да се усети никъде другаде. Преходът до Trolltunga с нас ще ви отведе до други измерения, извън собствените ви възможности и ще ви разтърси от емоции от преживяното. Пътят е около 12 часа, 23км-30 км, но не е много тежък , денивелацията е около 900м. Популярността на прехода до Trolltunga избухна през последните години. Повишената популярност превърна Тролтунга в национална икона и основна туристическа атракция за региона. До 2010 г. всяка година по-малко от 800 души са пътували до Trolltunga. През 2016 г. над 80 000 души правят 27-километровата обиколка от Skjeggedal, което я прави един от най-популярните походи в Норвегия. Trolltunga  е място, което никога няма да забравите. След прехода се връщаме обратно в Odda, където ще нощуваме в модерен къмпинг и ще се отпуснем след дългия преход.

 

ДЕН 8:

Одда (Odda) – Pulpit Rock Parking – Preikestolen (Прейкестолен) –  Йорпеланд (Jørpeland), 200 км / 4 ч.

Осмият ден от приключението ни се запътваме към една от популярните атракции на Норвегия. След закуска следва свободно време до обяд и след това се отправяме към внушителната скала Preikestolen.Наричат Preikestolen с прозвищата „Пулпит Рок“ и „Молитвената скала“. Това е надвиснал над водата голям скален блок с височина 604 метра. Формата му е плоска, наподобява квадрат с размери 30х30 и днес това е една от най -популярните забележителности в Норвегия. Перфектно място да погледнете света отвисоко и да видите за пореден път изумителната природа на страната. От най-горната ѝ част се открива зашеметяваща панорамна гледка към цветните долини и сини води на морето. Изключително фотогенично място със извънземен пейзаж. Вечерта ни очаква вечеря и нощувка.

 

ДЕН 9:

Пешеходен туризъм до  Прейкестолен (Preikestolen), 4-5 ч.  /7,6 km

Норвегия е земята на фиордите. Място, където се срещат необикновените скалисти пейзажи, кристално чистите сини води на Северно море и дивите усещания. Място, което те кара да усещаш суровата и свръхестествена скандинавска природа. Този ден сме ви подготвили пешеходен туризъм до Preikestolen, който ще продължи около 4-5 часа , а разстоянието е около 7,6 км. Походът се състои от хълмист терен с денивелация от 350 метра. По пътя ще има и прекрасни места, където ще можем да се насладим на съвършения дух, който носи района, както и различни места за почивка. На върха на платото ще ни очаква хипнотизиращ изглед към един от най-красивите фиорди в Норвегия –  Lysefjord. Важно е по всяко време да се проверяват метеорологичните условия. Вечерта приключва с вечеря и нощувка в къмпинг в подножието на планината.

 

ДЕН 10:

Прейкестолен (Preikestolen) – Осло летище (Oslo Airport), 500км/8ч

Preikestolen и неговата внушителна скала остава някъде зад нас и след закуската се отправяме в посока Oslo. Очакват ни около осем часа път и 500 км.  до столицата на Норвегия.

 

ДЕН 11:

Последно утро в Норвегия. Изпращане до летището в Oslo и посрещане на всички онези спомени за прекрасната Норвегия с най-красивите фиорди, внушителни водопади, глетчери, скали и изумителни пейзажи от друг свят. До скоро, Норвегия!

Прибираме се обратно вскъщи на 11.07.22 Осло - Франкфурт 06:20 ч. - 08:30 ч. Тансфер Франкфурт - София 10:05 ч. - 13:15 ч.

Хотели по програмата:

ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА

Усещане за свобода, независимост и несравними емоции на колела – това е само част от изживяването при пътуването с кемпер.

Представете си усещането да се събуждате всеки ден на ново място с вдъхновяващ пейзаж. Пътуването с кемпер е жадувано бягство за всички ентусиасти, които мечтаят за лудо приключение, щура компания и емоции в синхрон с природата.

Кемперите са модели 2018-2019 с най-високо ниво на оборудване, тип motorhome, представете си гарсониера на колела с две спални king size и едно единично легло персон и половина, комфортна баня, тоалетна, гардероби за дрехи, кухня, WIFI, и 220W ток. И това не е всичко. Всеки един избран от нас къмпинг разполага с душове, кухни, и невероятна локалия.

Kемперите се шофират от екскурзоводите !

Настаняване 5  човека в кемпер.

Допълнителна информация:

летище

излита

каца

летище

София Терминал 2

06:00

06:55

Мюнхен

Мюнхен

08:40

10:50

Осло

Осло

06:20

08:30

Франкфурт

Франкфурт

10:05

13:15

София Tерминал 2

НОРВЕГИЯ

Наричат я ‘’Магията на Скандинавия’’. Магия, която на моменти не те оставя да спиш от възхищение. Наричат я ‘’Земята на фиордите’’, на троловете, на нимфите, на необятната сурова природа. Онази природа в най-чистия си вид-непроменена, загадъчна, необикновена. Природа от друго измерение. На свръхестествените и митични същества. Там са авантюристите, мечтателите, търсачите на силни усещания. Тя е сбор от изумителни пейзажи, водопади и живописни картини. Картини, които те карат постоянно да съзерцаваш, да опознаваш. Където главните герои са човекът и природата. Тя е мистична, тайнствена, страховита. Тя е приключение и усещане. Тя е отвъд човешките възможности, където всяка частица съжителства в едно цяло. Тя е Норвегия.  Предлагаме ви разтърсваща програма и изживяване с кемпер в света на Скандинавия. Предлагаме ви нашата Норвегия.

 

ВАЖНО !

Пътуването до другата Земя, наречена Норвегия, е “Мисия възможна“. За да се насладите на красотите ѝ, трябва да отговаряте на едно от следните условия:

Вариант 1. Да имате сертификат за ваксинация.

Вариант 2. Да имате положителен PCR тест доказващ преболедуване на ковид 19, който да не е по-стар от 6 месеца.

Вариант 3. Да си направите количествен кръвен тест за антитела, с който да докажете наличието на такива. Той трябва да се направи до 72 часа преди заминаване.

Освен това е задължително да имате PCR тест, който да е направен не по-късно от 48 часа преди заминаване.

 

НЕОБХОДИМА ЕКИПИРОВКА

 1. Зимни обувки за планина
 2. Зимно яке и панталон за планина
 3. Дъждобран
 4. Топли чорапи 
 5. Зимни ръкавици
 6. Зимна шапка
 7. Топла блуза – термо бельо
 8. Раница – 15 литра
 9. Термос – 0.75 литра ( вместо пластмасова бутилка вода )
 10. Канче или pvc чаша за многократна употреба

Цени:

Цената е 5000лв на човек.

 

В цената са включени:

 • Самолетни билети София – Осло както и обратно с включен стандартен ръчен багаж и чекиран куфар до 23 кг.( Препоръчваме вместо куфар, да пътувате с раница 75л.)
 • Всички транспортни разходи
 • Всички активности по време на програмата
 • Всички нощувки
 • Храна и напитки по време на програмата
 • Готвач
 • Екипировка за къмпингуване
 • Медицинска застраховка с асистанс покритие 10 000 евро
 • 2-ма водачи по време на пътуването

 

В цената не са включени:

 • разходи от личен характер
 • алкохолни напитки
 • услуги неупоменати в програмата
GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече
WonderTravel BGWEB 2021 logo
Гласувай за нас

Тази година, Уондър Травел участва за Сайт на годината 2021. Гласувай за нас в категория "Продуктов сайт".

Гласувай