Контакти

Вал Торенс -600 км ски писти в сърцето на Френските Алпи

Вал Торенс - 600 км ски писти в сърцето на Френските Алпи

 

Френските Алпи са едно от най-популярните места за ски в света. Регионът предлага голям брой ски курорти с разнообразни склонове и снежни условия, което го прави идеален за начинаещи и опитни скиори.

Ще обърнем внимание специално на един от най-известните ски курорти в света намиращи се във Френските Алпи, а именно Вал Торенс.

Курорта е не само най-високото село в известната ски зона на Франция, свързана с Трите Долини (Trois Vallées), но и най-високият ски курорт в Европа. Голямото му разнообразие от свързани склонове, стотици километри ски писти, всякакви удобства и разтърсващ нощен живот му позволяват да се превърне в един от най-добрите ски курорти в света.

Около 99 процента от склоновете на Вал Торенс са над 2000 м и заемат огромен кръг, увенчан с шест отделни ледника в началото на долината Белвил. Тази огромна ски зона е подходяща за хора на всякакво ниво на умения от начинаещи до много напреднали. Благодарение на голямата си височина и усъвършенствани възможности за правене на сняг, Вал Торенс се радва на надеждна снежна покривка през целия сезон.

Курорта е не само най-високото село в известната ски зона на Франция, свързана с Трите Долини (Trois Vallées), но и най-високият ски курорт в Европа. Голямото му разнообразие от свързани склонове, стотици километри ски писти, всякакви удобства и разтърсващ нощен живот му позволяват да се превърне в един от най-добрите ски курорти в света.

Val_Torens

Като курорт от световна величина Вал Торенс разполага с модерна и супер ефективна лифтова система, която позволява бърз и лесен достъп до пистите. Високоскоростните седалкови лифтове, гондолите и кабинковите лифтове транспортират комфортно и бързо посетителите до различни места в ски зоната, минимизирайки времето за чакане и съответно увеличавайки времето за реално каране на ски.

Val_Thorens_Lift

Голяма част от местата за настаняване във Вал Торенс са в непосредствена близост до ски съоръженията или на съвсем кратка разходка от пистата.

Сърцето на селцето е съсредоточено около върха на къс склон оборудван с лифт, което подобрява удобството на гостите. Няколко пешеходни моста минават през склона и позволяват скиорите да се плъзгат през средата на курорта като по този начин достигат до всички зони.

Ски зоната на Вал Торенс се разпростира върху седем отделни сектора, включително склоновете на Col de la Chambre, които са предимно сини, където се намират и връзките към Meribel-Mottaret и Les Menuires. Високият сектор Peclet точно над Вал Торенс предлага няколко добри дълги червени писти плюс една черна, докато тесният сектор Pointe de Thorens в началото на долината осигурява достъп до епични извънпистови маршрути, но също така има прекрасна дълга червено-синя писна обратно към курорта. Два големи сектора Rosael и Cime de Caron формират по-голямата част от ски района, изпълнен с широки сини и червени цветове на писти на голяма надморска височина плюс няколко тестови черни. Четвъртата долина Orelle в долината Maurienne може да се похвали с най-високата точка, обслужвана от лифта в цялата местност Трите долини,  и последния най-тих сектор от всички Boismint, който се спуска на 1800 м, най-ниската точка в ски курорта.

Вал Торенс е една от най-зашеметяващите зони в Европа за високоадреналиново каране извън пистите и ски турове с достъп до привидно безкрайни полета от сняг в спираща дъха природа. Опитните извънпистови скиори трябва да опитат спускането от ледника Gebroulaz към Méribel или Pralognan и да изследват някои красиви маршрути от страната на Maurienne.

Val_thorens_freeride

Курорта е специално изградено, голямо, но все пак компактно селище. Неговите широки улици и покрити пътеки са удобни за разходки и почивка от ските и има много добър избор от кафенета, ресторанти, барове и пъбове, както и множество съоръжения, благодарение на които ще имате забавления и когато времето не е подходящо за ски. Разположени в или около голямата централна галерия Caron – комплекс , в който се намира търговски център и център за отдих. Центърът за отдих разполага със СПА център, плувен басейн, зала за фитнес и фитнес, кортове за скуош, зала за много спортове плюс детска зона за забавления. Няколко хотела също имат спа центрове, които са отворени за свободно ползване от клиенти, които не са гости на хотела.

Почитателите на по-активните забавления имат възможността да се насладят на моторни шейни, планинско колоездене на сняг, парапланеризъм, пейнтбол, писта за каране на лед и епичната 6-километрова  писта за тобоган!

Освен нощния живот курорта е подходящ и за семейна ваканция като предлага целия набор от удобства за семействата, включително ски училища, услуги за гледане на деца и писти подходящи за напълно начинаещи скиори, което гарантира едно безопасно и приятно ски изживяване.

Val_Thorens_family

 

Вал Торенс е изключителен ски курорт, където можете да се насладите на вълнуващи спортни изживявания и красивата природа на Алпите.

Ако нашата кратка разходка Ви е харесала, можете да се запознаете с офертата ни и да тръгнем заедно на това ски приключение.

 

GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече
WonderTravel BGWEB 2021 logo
Гласувай за нас

Тази година, Уондър Травел участва за Сайт на годината 2021. Гласувай за нас в категория "Продуктов сайт".

Гласувай