Контакти

Шри Ланка

Насладете се на чайните плантации и храмове в Канди, Шри Ланка
Четири часово пътешествие с автобус от Poḷonnaruwa до Канди, вторият по големина град на Шри Ланка. Градът вълнува пътешествениците със сингалската си архитектура и производството на един от най-добрите чайове в света. Посетете при престоя си фабрика за чай и научете за производството на най-популярната напитка в Шри Ланка.
Завършете деня с изпълнение на танцьори от Kandyan над пържен самбал, традиционно рибно ястие от Шри Ланка. Едно от преживяванията, които трябва да си подарите докато сте там е да хванете утринната светлина върху златния храм на свещената религия на зъбите. Той е дом на един от зъбите на Буда, което го прави важно място за поклонение в храмовия комплекс и по света.
През юли/август, не пропускайте фестивала Перахера в Канди. Парадът на слонове през града е нещо по-различни от всичко, което сте виждали - това е специално и уникално изживяване, което красиви и древни традиции.

Сафари в националния парк Udawalawe, Шри Ланка
Следобедното шофиране, сафари или нощно къмпингуване под звездите в национален парк Udawalawe е нещо, което не е за изпускане
Националния парк е създаден като светилище за животни, и това е едно от най-добрите места на земята за наблюдаване на слонове, които свободни се скитат в природата. Можете също така да имате близка среща с пауни, а за онези, които търсят тръпка, оглеждайте се за неуловимите шри-ланкански леопарди.

Пътуване до Ела, Шри Ланка
Пътуването с влак до Ела ще отнеме по-голямата част от деня ви (приблизително седем часа), но това само по себе си приключение! Първоначално използван за търговия с подправки и чай, влакът е останал местен основен поминък. Чайните плантации, езерата и местните села са олицетворение на живописната гледка. Във влака ще бъдете заобиколени от местни букмейкъри и продавачи на храни. Това е автентично изживяване през провинцията.
След пристигането си в Ела, можете да се изкачите до скалата на Ела, извървете върха на малкия Адам или останете в града и да се скитайте по добре уредените улици към Палм Авеню на лов за кадри. Завършете деня с аюрведа масаж, хилядолетна практика, която ще ви помогне да се отпуснете още повече.
Бихме посъветвал всеки пътешественик в Шри Ланка да опита kottu. Това е известно любимо ястие, приготвено с нарязани на ситно роти, зеленчуци и (в зависимост от вашите предпочитания) яйце, пилешко или сирене. Попитайте за пикантно, ако сте готови за това!

Разгледайте Коломбо, Шри Ланка
Пътешествието ви в Шри Ланка завършва своя кръг, там откъдето е започнало, в Коломбо. Можете да се качите на още една живописна влакова композиция до брега на града. Това е има множество продавачи на сувенири, от които можете да вземете в последната минута, със себе си у дома.
На брега нова и стара архитекрура се смесва в особена еклектика от
от хотелите, жужащи барове на покрива, и най-различни посетители.

GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече