Контакти

Шри Ланка

Насладете се на чайните плантации и храмове в Канди, Шри Ланка
Четири часово пътешествие с автобус от Poḷonnaruwa до Канди, вторият по големина град на Шри Ланка. Градът вълнува пътешествениците със сингалската си архитектура и производството на един от най-добрите чайове в света. Посетете при престоя си фабрика за чай и научете за производството на най-популярната напитка в Шри Ланка.
Завършете деня с изпълнение на танцьори от Kandyan над пържен самбал, традиционно рибно ястие от Шри Ланка. Едно от преживяванията, които трябва да си подарите докато сте там е да хванете утринната светлина върху златния храм на свещената религия на зъбите. Той е дом на един от зъбите на Буда, което го прави важно място за поклонение в храмовия комплекс и по света.
През юли/август, не пропускайте фестивала Перахера в Канди. Парадът на слонове през града е нещо по-различни от всичко, което сте виждали - това е специално и уникално изживяване, което красиви и древни традиции.

Сафари в националния парк Udawalawe, Шри Ланка
Следобедното шофиране, сафари или нощно къмпингуване под звездите в национален парк Udawalawe е нещо, което не е за изпускане
Националния парк е създаден като светилище за животни, и това е едно от най-добрите места на земята за наблюдаване на слонове, които свободни се скитат в природата. Можете също така да имате близка среща с пауни, а за онези, които търсят тръпка, оглеждайте се за неуловимите шри-ланкански леопарди.

Пътуване до Ела, Шри Ланка
Пътуването с влак до Ела ще отнеме по-голямата част от деня ви (приблизително седем часа), но това само по себе си приключение! Първоначално използван за търговия с подправки и чай, влакът е останал местен основен поминък. Чайните плантации, езерата и местните села са олицетворение на живописната гледка. Във влака ще бъдете заобиколени от местни букмейкъри и продавачи на храни. Това е автентично изживяване през провинцията.
След пристигането си в Ела, можете да се изкачите до скалата на Ела, извървете върха на малкия Адам или останете в града и да се скитайте по добре уредените улици към Палм Авеню на лов за кадри. Завършете деня с аюрведа масаж, хилядолетна практика, която ще ви помогне да се отпуснете още повече.
Бихме посъветвал всеки пътешественик в Шри Ланка да опита kottu. Това е известно любимо ястие, приготвено с нарязани на ситно роти, зеленчуци и (в зависимост от вашите предпочитания) яйце, пилешко или сирене. Попитайте за пикантно, ако сте готови за това!

Разгледайте Коломбо, Шри Ланка
Пътешествието ви в Шри Ланка завършва своя кръг, там откъдето е започнало, в Коломбо. Можете да се качите на още една живописна влакова композиция до брега на града. Това е има множество продавачи на сувенири, от които можете да вземете в последната минута, със себе си у дома.
На брега нова и стара архитекрура се смесва в особена еклектика от
от хотелите, жужащи барове на покрива, и най-различни посетители.

GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече
WonderTravel BGWEB 2021 logo
Гласувай за нас

Тази година, Уондър Травел участва за Сайт на годината 2021. Гласувай за нас в категория "Продуктов сайт".

Гласувай