Контакти

Ползите от карането на ски

Баланс и координация
Карането на ски тренира способността ни да координираме тялото си в движение. Гъвкавостта и баланса, необходими за извършване на завои, коригиране на натиска и наклона, и преодоляване на препятствия, и адекватно спиране са умения, които развива една по-добра координация и баланс в ежедневието.

Ползи за сърдечно-съдовата система
Карането на ски е физическо занимание, което кара кръвта да “кипи” и увеличава ефективната дейност на сърдечно-съдовата система. Така нареченото “пантене” или изкачването със ски перфектно упражнение за здраво сърцето.

Подобрява отношението към живота и повдига настроението
Карането на ски подобрява настроението и качеството на живот. Да си горе в планината, да дишаш чистия въздух, и да спортуваш с приятелите си е достатъчно, за да се усмихваш дълго време. Ето защо карането на ски е толкова популярен спорт. Защото е много забавно!

Развива мускулите
Когато карате ски, заемате позиция, която през цялото време напряга мускулите на цялото тяло, и има за резултат като правенето на тонове клякания. Силата, необходима за поддържане на стойката и координацията, идва директно от ядрото на тялото, което е страхотна тренировка за коремните мускули.

GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече