Контакти

Почивка и кайт сърф в Сицилия с Wonder Travel

Избрахме октомври за нашия чартърен полет, защото е най-ветровитият месец, най-добрият период с оглед на температурите, защото сицилианското вино е страхотно, защото ни се кара кайт, защото трябва да се опита местната кухня, защото зехтинът е уникален, защото “LA VITA E BELLA”!


Информация за лагуната: 300+ ветровити дни! Разположена между MARSALA / TRAPANI (където кацаме), ще срещнем ветрове с модерни имена (през лятото ) - Tramontana, а нашите дати ще ни вози Maestrale, Scirocco e Ponente. Лагуната Stagnone е истински натурален резерват с размери от скромните 20км, която е свързана с морето чрез устата на San Teodoro.
Друго интересно за лагуната е, че е едно от малкото места, където се среща едновременно термика и ефектът "вентури", който добавя +2-3/мс от това, което виждаме на стандартната прогноза.
Ако караме до късно, ще можем да се насладим известните лилаво розови залези над лагуната. Ще караме кайт, заобиколени от солници, вятърни мелници и 4 защитени острова Isola Grande, San Pantaleo, Santa Maria and La Schola. Лагуната перфектно е вклинена между тези 4 острова и континенталната част на Сицилия, създавайки естествен аеродинамичен тунел. Нещо като независим „микроклимат“. Просто идеална среда за напредващ кайтсърфист! Каквото и да е вашето ниво на опит, има за всеки по нещо. Също така е една от малкото позволени натурални резервати, в които може да караме сърф!

Има още 4 спота в открито море (sideОFF - SideON) на разстояние от около 30км, за които ще ви оставим да прочетете сами: Marsala, Petrosino, Capo Feto, Puzziteddu.

Храна: Въпреки, че сицилианската кухня има много общо с италианската, тя се хвали със силно влияние от историята на острова, в която е имало: гръцко, испанско, френско и арабско влияние (още познато като робство). Това я прави изключително богата и различна на съставки при оформянето на гастро културата на острова.
Сред рибите, най-използвани са риба тон, меч и сардини. Десертите определено са връхната точка на сицилианската традиция: cannoli, cassata, плодове от марципан и granita са несравними специалитети. Пържени храни, сушени плодове, сладко-кисели сосове, риба и зехтин са основните съставки на сицилианската кухня. Заради силното слънце, виното доста често е с по-висок градус. За това не вярвайте какво пише на бутилката!

Релакс: на разположение е спа-зоната в хотела, но нелоша идея за разпускане вечер е да посетим – THERME NATURALI SEGESTA, на около 30мин шофиране.
✅ Разходки в пешеходната част на 3 градчета около нас, също можем да броим към пасивната част от почивката (Marsala- Trapani – Erice).
✅ Разходки със SUP сърф в гладката вода са също доста интересен начин да се разгледа крайбрежието от друга гледна точка, а на място има много предлагащи водни разходки!
✅ Дегустация на вино в една от 50-те местни винарни е също опция за приятно изкарване. Вино не се пиело на празен корем, казват местните мафиоти, затова има и лек обяд. Много често предлагат и дегустация на зехтини с различни видове хлебчета!


Понеже всичко е много близо, но не на пешеходно разстояние - имаме уговорка с местна фирма за отдаване коли под наем с обещани цени под 150 евро на седмица!

 

Надяваме се офертата да ти хареса и да се свържеш с нас за коментари!

GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече
WonderTravel BGWEB 2021 logo
Гласувай за нас

Тази година, Уондър Травел участва за Сайт на годината 2021. Гласувай за нас в категория "Продуктов сайт".

Гласувай