Контакти

Почивка и кайт сърф в Сицилия с Wonder Travel

Избрахме октомври за нашия чартърен полет, защото е най-ветровитият месец, най-добрият период с оглед на температурите, защото сицилианското вино е страхотно, защото ни се кара кайт, защото трябва да се опита местната кухня, защото зехтинът е уникален, защото “LA VITA E BELLA”!


Информация за лагуната: 300+ ветровити дни! Разположена между MARSALA / TRAPANI (където кацаме), ще срещнем ветрове с модерни имена (през лятото ) - Tramontana, а нашите дати ще ни вози Maestrale, Scirocco e Ponente. Лагуната Stagnone е истински натурален резерват с размери от скромните 20км, която е свързана с морето чрез устата на San Teodoro.
Друго интересно за лагуната е, че е едно от малкото места, където се среща едновременно термика и ефектът "вентури", който добавя +2-3/мс от това, което виждаме на стандартната прогноза.
Ако караме до късно, ще можем да се насладим известните лилаво розови залези над лагуната. Ще караме кайт, заобиколени от солници, вятърни мелници и 4 защитени острова Isola Grande, San Pantaleo, Santa Maria and La Schola. Лагуната перфектно е вклинена между тези 4 острова и континенталната част на Сицилия, създавайки естествен аеродинамичен тунел. Нещо като независим „микроклимат“. Просто идеална среда за напредващ кайтсърфист! Каквото и да е вашето ниво на опит, има за всеки по нещо. Също така е една от малкото позволени натурални резервати, в които може да караме сърф!

Има още 4 спота в открито море (sideОFF - SideON) на разстояние от около 30км, за които ще ви оставим да прочетете сами: Marsala, Petrosino, Capo Feto, Puzziteddu.

Храна: Въпреки, че сицилианската кухня има много общо с италианската, тя се хвали със силно влияние от историята на острова, в която е имало: гръцко, испанско, френско и арабско влияние (още познато като робство). Това я прави изключително богата и различна на съставки при оформянето на гастро културата на острова.
Сред рибите, най-използвани са риба тон, меч и сардини. Десертите определено са връхната точка на сицилианската традиция: cannoli, cassata, плодове от марципан и granita са несравними специалитети. Пържени храни, сушени плодове, сладко-кисели сосове, риба и зехтин са основните съставки на сицилианската кухня. Заради силното слънце, виното доста често е с по-висок градус. За това не вярвайте какво пише на бутилката!

Релакс: на разположение е спа-зоната в хотела, но нелоша идея за разпускане вечер е да посетим – THERME NATURALI SEGESTA, на около 30мин шофиране.
✅ Разходки в пешеходната част на 3 градчета около нас, също можем да броим към пасивната част от почивката (Marsala- Trapani – Erice).
✅ Разходки със SUP сърф в гладката вода са също доста интересен начин да се разгледа крайбрежието от друга гледна точка, а на място има много предлагащи водни разходки!
✅ Дегустация на вино в една от 50-те местни винарни е също опция за приятно изкарване. Вино не се пиело на празен корем, казват местните мафиоти, затова има и лек обяд. Много често предлагат и дегустация на зехтини с различни видове хлебчета!


Понеже всичко е много близо, но не на пешеходно разстояние - имаме уговорка с местна фирма за отдаване коли под наем с обещани цени под 150 евро на седмица!

 

Надяваме се офертата да ти хареса и да се свържеш с нас за коментари!

GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече