Контакти

Япония

Япония, Киото
Япония е наистина вечна, място, където древните традиции се сливат със съвременния живот, сякаш това е най-естественото нещо на света.
На пръв поглед Япония изглежда изключително модерна, но пътуването из нея предлага многобройни възможности за изследване на традиционната култура. Можете да прекарате нощта в ryokan (традиционно японско ханче), да спите на футони и татами изтривалки, да медитирате с монаси или да се научит как да разбивате горчива мача (прахообразен зелен чай) на пяна. От великолепния на танц на гейша от Киото до пленителната красота на Дзен каменна градина, Япония има силата да увлече дори най-скептичния пътешественик.

Поход до Фушими Инари
Въпреки, че това се нарежда като една от по-леките разходки в този списък, да ходите из криволичещите тунели на поклонническия поход Фушими-Инари е едно от най-големите преживявания, които можете да имате. Достигането до там е съвсем просто, пътеката започва от гара Кейхан Фушими Инари, която е на кратко пътуване от Киото с влак
Ако не бързате, отделете време и направете няколко спирки по пътя за чай или прочутото саке на Фушими.

Пътека на Киото Ишу
Забележителности по пътеката Киото Шу са храмът на Фушими Инари (източен край на пътеката), Ендряку-дзи (връх Хией) и Нанзен-джи
Препоръчваме ви да минете по обиколния път, който обикаля целия град, като започва от светилището на Фушими Инари и продължава из планините, преди да завърши в храма Мос.
Докато вървите по пътеката, не е изключено да срещнете някои диви животни, като глигани, мечки или елени - може би дори някои маймуни, обитатели на многото впечатляващи светилища и храмове.
Япония е невероятно лесна за обикаляне: можете да направите цяло пътуване, като не използвате нищо друго освен безупречния и ефективен обществен транспорт. Мрежата на шинкансен (влак стрела) сега се движи по целия път от южния край на Кюшу (най-южният от най-южните острови на Япония) до Хокайд (най-северният му), а железопътните билети са на разумни цени и това го прави достъпен и комфортен вариант.
 

GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече
WonderTravel BGWEB 2021 logo
Гласувай за нас

Тази година, Уондър Травел участва за Сайт на годината 2021. Гласувай за нас в категория "Продуктов сайт".

Гласувай