Контакти

Мадагаскар, остров Нуси Бе

Изгубете се в приключенията на Мадагаскар

 

Във въображението на много пътешественици светът на остров Мадагаскар остава тайнствена и непозната дестинация. Тази изключителна африканска страна предлага безкрайни възможности за приключения, природни красоти и културно разнообразие.

Ако търсите незабравима почивка, Мадагаскар е идеалното място да се отдадете на своята любов към природата и да се потопите в уникалния свят на местната култура.

Мадагаскар е островна държава, разположена в Индийския океан, край югоизточния бряг на Африка. Със своето обширно природно наследство, островът е известен с биологичното си разнообразие, като повече от 90% от растителните и животинските видове, които се срещат тук, не се срещат никъде другаде по света. Островът е дестинация, която се гордее с богатството си от природни и културни забележителности.

Едно от най-красивите места в Мадагаскар е остров Нуси Бе.

Nosi_Be

Той е един от най-популярните и известни плажни курорти в страната и привлича посетители със своите белоснежни плажове, топлата вода на Индийския океан и богатството на морския свят.

Нуси Бе предлага изключителни възможности за почивка и развлечение. Островът е покрит с гъста тропическа растителност, включително палми, екзотични цветя и ароматни подправки като ванилия и иланг-иланг. Натуралната красота на острова е невероятна, с изумителни плажове с бял пясък, тюркоазени води и красиви корали, които привличат любителите на  гмуркането.

Едно от големите предимства на Нуси Бе е, че островът предлага разнообразие от активности и забавления. Можете да се насладите на плажни спортове като кайтсърфинг, сърфинг, джет-ски и каякинг. Организирани са и риболовни турове, които ви дават възможност да опитате своите умения в риболова и да се насладите на свежо уловена риба.

Островът Нуси Бе е също така известен със своите богати биологични резервати и природни паркове. Можете да посетите резервата Локобе, където ще срещнете различни видове лемури, хамелеони, змии и разнообразие от птици. В парка Жорж Феликс можете да видите водни лилии, крокодили и местни растения.

Районът е дом на голям брой видове растителност и животни, включително лемури, змии, птици, каменоломни и др. На острова се намират множество национални паркове и защитени зони, където посетителите могат да се насладят на разнообразни видове растителност и животни.

Разбира се, освен природните красоти, не отсъстват и множеството културни забележителности, като стари колониални сгради, музеи и местни пазари. Там може да се опита разнообразна местна храна, като месо от зебра, риба и местни специалитети.

Плажовете на остров Нуси Бе са безспорно едни от най-красивите в света. Белите пясъчни плажове, кристалните води и кораловите рифове са идеални за плуване, гмуркане, сноркелинг и други водни спортове. Може да се посетят и различни острови около Нуси Бе, където да се плува и да се наслади на екзотичната природа и богатия морски живот.

Островът е достъпен с кораб и самолет от главния град Антананариву и други големи градове в Мадагаскар. Той предлага уникална възможност да се насладите на едно незабравимо преживяване в един от най-красивите кътчета на света.

Няма как да пропуснем и основната атракция на Мадагаскар, а именно животинчето, което може да видите единствено там - Лемура.

Lemur

Лемурите са едни от най-характерните и уникални животни на Мадагаскар. Тези примати са ендемични за острова и не се срещат никъде другаде в света. Мадагаскар е дом на над 100 различни видове лемури, които се различават по размер, цвят и поведение. Тези малки животни са известни със своята разнообразна визия и забавно поведение. Някои видове са малки и крехки, като индри и лепилемур, докато други са по-големи и имат ярки цветове, като сифака и веригест лемур. Има лемури с дълъг опашка, като ката, и лемури с кръгла глава и купчина на гърба, като баобабовия лемур.

Те са изключително социални животни и живеят в групи и общуват помежду си чрез различни звуци, жестове и допир. Лемурите се хранят с разнообразни храни, включително плодове, листа, насекоми и нектар. Някои видове лемури са нощни, докато други са активни през деня.

Ще имате възможността да посетите Островът на лемурите, познат и като Носи Комба. Островът е известен с богатството си от различни видове лемури, които са ендемични за Мадагаскар и са символ на биоразнообразието на острова.

Островът Носи Комба е популярен сред туристите, които искат да наблюдават и изучават тези красиви и интересни животни в техния естествен животоврат. Туристите могат да се насладят на красивите плажове, да изследват тропическите гори и да имат възможността да видят лемурите на близка дистанция в тяхната естествена екосистема.

Лемурите са важна част от културата и митологията на Мадагаскар. В мадагаскарската култура лемурите са свещени животни и се считат за духовни същества, свързани с природата и предците. Според местните вярвания, лемурите се свързват с поклонение на предците и се вярва, че те имат способността да комуникират със света на духовете. В мадагаскарските обичаи и ритуали се извършват церемонии, наречени "фамадихана", при които се отдава почит на предците чрез поклонение на лемурите. Тези симпатични същества имат особено духовно значение и местното население се отнася с тях с особено уважение и възхищение.

Разбира се, Мадагаскар може да предложи още много възможности за забавления, такова място е Островът на костенурките - Носи Ираня

Nosy_Iranja_turtle

Носи Ираня е малък остров, намиращ се на северозападния бряг на Мадагаскар. Той е известен с прекрасната си природа, непокътнати плажове и обилна морска животинска разнообразност. Островът е съставен фактически от два по-малки острова, Носи Ираня Бе и Носи Ираня Кели, които са свързани с пясъчен полуостров, който се образува при отлив.

Носи Ираня е популярна дестинация за туристи и любители на природата, като предлага възможности за шнорхелинг, гмуркане и релаксиране на плажа. Кристално чистите води около острова са дом на разнообразни морски видове, включително цветни коралови рифове, тропически риби, морски костенурки и делфини. Посетителите могат да се насладят на плуване, изследване на подводния свят или просто да се излежават на слънцето на идиличните плажове.

Островът е известен също и със своята уникална екосистема и птичи живот. Той служи като гнездова местност за различни видове морски птици, включително фригатни птици и червенопрасови тропически птици. Любителите на природата могат да се насладят на богатото биоразнообразие и да участват в наблюдение на птици. Носи Ираня често се описва като остров на райската утеха поради своите недокоснати природни красоти.Той представлява уединено и спокойно място за тези, които търсят отдалечен бягство сред зашеметяващи тропически околности.

Населението на Мадагаскар се грижи изключително за своята природа и животински свят, поради което има създадени резервати където можете да видите недокоснатите от човешка ръка красоти на острова. Такова място е Локобе - защитен горски резерват.

Lokobe

Това е натурален резерват с голямо биоразнообразие и един от последните остатъци на тропическа гора в региона.

Локобе е дом на различни видове растения и животни, включително различни видове лемури, като червени лемури, черно-бели руандски лемури и други. Резерватът е известен също така с разнообразието на птиците, рептилите и богатите тропически екосистеми.

Туристите имат възможност да посетят Локобе и да се насладят на тропическата природа, да наблюдават лемурите в техния естествен животоврат и да разгледат разнообразието от растителни и животински видове. Гидове и местни екскурзоводи са на разположение, за да осигурят информация и да водят посетителите през резервата.

Ето защо Локобе е привлекателно място за туристи, които желаят да изследват и опознаят богатството на мадагаскарската природа.

 

Ако нашата малка разходка ви е харесала, запознайте се и с офертата ни, където ще разберете с какво още ще ви изненадаме!

GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече
WonderTravel BGWEB 2021 logo
Гласувай за нас

Тази година, Уондър Травел участва за Сайт на годината 2021. Гласувай за нас в категория "Продуктов сайт".

Гласувай