Контакти

Исландия

Фотографски съвети за една от дестинациите ни.
Исландия, земя на басейни с кипяща кал, разпръскващи гейзери, ледници и водопади е отличен терен за приключения. Нейните спиращ дъха пейзажи са вдъхновение за художници и фотографи. Исландия е най-малко гъсто населената държава в Европа, с чист, незамърсен и наистина вълшебен пейзаж. Лятото на Исландия е изненадващо топло, буйно и зелено, като дните се удължават до лятото, когато слънцето залязва до хоризонта, но никога не залязва. През зимата можете да се удивите на невероятните, вълнообразни зелени, сини, жълти и розови светлини на аурората в нощното небе, а зимите не са толкова студени, колкото може би си представяте. Независимо кога посещавате Исландия, можете да бъдете сигурни в топлината на посрещането на исландците и желанието им да споделят своята култура и да положат всички усилия, за да гарантират, че престоят ви ще е приятен.

Деттифос
Очевидно е, че всички водопади на Исландия са спиращи дъха. Въпреки това, един от най-добрите за фотографиране (и посещение) е Деттифос, иначе известен като най-мощния водопад в Исландия.
Ако искате да уловите уникални кадри опитайте да приближите водопада от далечната страна, а не от по-популярния вход. По-малко хора имат достъп до водопада от тази страна и това дава по-открита гледка към пейзажа.

Скафтархрепур
Друго невероятно място е Скафтархрепур, безумно голяма долина, която е едно от най-недооценените фотографски места в Исландия.
След като стигнете долината, има пътека в дясно до върха, която дава най-добрия общ изглед. Заслужава си ходенето обаче, опитайте се да го снимате от средната гледна точка. Чрез фотографиране от тази долна гледна точка е възможно да се използват хора в горната част на кадъра, за да се покаже мащаб. Това е важно. В противен случай няма измервателна точка, която да покаже чистия размер на Skaftarhreppur.

GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече