Контакти

Исландия

Фотографски съвети за една от дестинациите ни.
Исландия, земя на басейни с кипяща кал, разпръскващи гейзери, ледници и водопади е отличен терен за приключения. Нейните спиращ дъха пейзажи са вдъхновение за художници и фотографи. Исландия е най-малко гъсто населената държава в Европа, с чист, незамърсен и наистина вълшебен пейзаж. Лятото на Исландия е изненадващо топло, буйно и зелено, като дните се удължават до лятото, когато слънцето залязва до хоризонта, но никога не залязва. През зимата можете да се удивите на невероятните, вълнообразни зелени, сини, жълти и розови светлини на аурората в нощното небе, а зимите не са толкова студени, колкото може би си представяте. Независимо кога посещавате Исландия, можете да бъдете сигурни в топлината на посрещането на исландците и желанието им да споделят своята култура и да положат всички усилия, за да гарантират, че престоят ви ще е приятен.

Деттифос
Очевидно е, че всички водопади на Исландия са спиращи дъха. Въпреки това, един от най-добрите за фотографиране (и посещение) е Деттифос, иначе известен като най-мощния водопад в Исландия.
Ако искате да уловите уникални кадри опитайте да приближите водопада от далечната страна, а не от по-популярния вход. По-малко хора имат достъп до водопада от тази страна и това дава по-открита гледка към пейзажа.

Скафтархрепур
Друго невероятно място е Скафтархрепур, безумно голяма долина, която е едно от най-недооценените фотографски места в Исландия.
След като стигнете долината, има пътека в дясно до върха, която дава най-добрия общ изглед. Заслужава си ходенето обаче, опитайте се да го снимате от средната гледна точка. Чрез фотографиране от тази долна гледна точка е възможно да се използват хора в горната част на кадъра, за да се покаже мащаб. Това е важно. В противен случай няма измервателна точка, която да покаже чистия размер на Skaftarhreppur.

GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече
WonderTravel BGWEB 2021 logo
Гласувай за нас

Тази година, Уондър Травел участва за Сайт на годината 2021. Гласувай за нас в категория "Продуктов сайт".

Гласувай