Контакти

9 причини да пътуваме

Независимо дали пътувате като част от организирана група или самостоятелно, вие стъпвате в напълно нов свят, който може би е далеч от вашата зона на комфорт. Може би никога не сте пътували надалеч или не сте били около хора, различни от вашите близки, семейство и приятели, и това ви кара да се чувствате несигурни. Но след като поемете на път, вероятно ще се изненадате от трансформацията, която ще се случи. Вероятно ще усетите увереност, която никога не сте знаели, че притежавате и ще можете да се справите с предизвикателства, с които никога не бихте се справили преди.

Ако сте израснали с всички удобства на съвременния свят и сте имали възможност да отидете на училище или дори в университет, лесно е да забравите, че това не е така за всички по света. Пътуването до други страни, особено в развиващите се страни, може да бъде голям призив за събуждане и да постави вашия собствен живот в перспектива. Нещата, които може да приемете за даденост, като например да имате течаща топла вода, модерни уреди и възможността да се обучавате и да получите добре платена работа в края на нея, не са достъпни за всички, само заради мястото, където са родени. Вероятно ще се завърнете от такова пътешествие с нова признателност за всичко, което имате, и възможностите, които животът ви е предоставил.

Едно от най-хубавите неща на пътуването е безспорно приятелството и връзките, които създавате с хора от цял свят. Ще се изненадате колко може да се сближите с хора за броени часове, ако сте се събрали по стечение на обстоятелствата в страна, в която не живеете нито един от вас. Връзките, които ще изградите, ще осигурят невероятен нов поглед върху локалните традиции, вярвания и начин на живот на местно ниво - нещо, което не е същото като да гледате на кино или да прочетете в книга.

Дори ако живеете в мултикултурно общество и във вашия град живеят хора от всички вярвания и култури, това не е може да се сравни с истинското преживяване. Пътуването е чудесен начин да се потопите в културното многообразие, което съществува в нашия свят. От фестивали, събори, празненства, шествия, сватби и погребални церемонии, уникалните начини, по които различните етнически групи и племена избират да празнуват живота и древните обичаи, които диктуват ежедневния живот.

Ако някога сте се се удивлявали от снимка на пейзаж, някъде, екзотичен, тогава просто си представете как бихте се почувствали ако наистина сте там! Пътуването ви дава възможност да се разхождате, да карате велосипед, да сърфирате, да карате ски из невероятни пейзажи, да разкриете места, за които никога не сте вярвали, че съществуват, и не само да ги разглеждате със собствените си очи, но да попиете неповрторимата атмосферата.

Независимо дали става са няколко думи или решите да говорите свободно, пътуването е най-доброто извинение да научите нов език. След като се потопите в нова дестинация, ще се изненадате колко бързо се развиват езиковите ви умения с ежедневните взаимодействия с местни хора.

Каквито и да са първоначалните ви очаквания и планове за пътуване, вероятността да имате повече невероятни приключения, по пътя, от предвиденото е много голяма. Може да е обикновена на пръв поглед среща с непознат или отбиване от пътя, със сигурност ще се приберете вкъщи с няколко истории за разказване.

Едно от най-хубавите неща на откриването на нови дестинации и култури е храната! Може да са кремави кокосови орехи и пържени насекоми в Тайланд, лошо миришеща ферментирала акула в Исландия или печено морско свинче в Перу, но възможността да опитате традиционни деликатеси от други кътчета на земното кълбо ще ви запознае с уникални вкусове и обичаи. Пазаруването на местни съставки е чудесен начин да демонстрирате някои екзотични рецепти на приятели и семейство вкъщи.

Някои може да си помислят, че захвърлянето на разни ви съвременни удобства, приятели, семейство или любими вещи от дома ви звучи като нещастие, но има нещо за пътуването, което заразява повечето от щастието. Може би това е свободата да бъдете на път без срокове или задължения, или всекидневното откриване на нови дестинации, храни, култури и приятели, но пътуването е чудесен начин да се пренастроите и да намерите баланс в живота си, което води до по-щастлив, по-здрав Аз!

GDPR
Този сайт използва бисквитки, за да подобри качеството на услугите
Потвърждавам Научи повече
WonderTravel BGWEB 2021 logo
Гласувай за нас

Тази година, Уондър Травел участва за Сайт на годината 2021. Гласувай за нас в категория "Продуктов сайт".

Гласувай